Marcela Rădulescu: „Vreau să construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii și copiii din comunitatea Ion Corvin!!!”

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

În luna ianuarie ne-am întâlnit cu primarul comunei Ion Corvin, Marcela Rădulescu. Ne-a vorbit despre investițiile ce vor fi realizate în satele comunei dar și despre nemulțumirea față de neseriozitatea proiectanților și a societăților care contractează lucrările pentru realizarea proiectelor.
În ultimi ani, autoritățile locale au atras fonduri de aproximativ 30 de milioane de lei pentru realizarea investițiilor în domenii precum: sănătate, infrastuctura (canalizare și asfaltare drumuri), educație. 
„Sunt nemulțumită de felul în care se lucrează în țara noastră, nu mai găsești oameni serioși și implicați în munca pe care o fac. De doi ani ne chinuim să demarăm investițiile pentru care am obținut bani de la Guvern. Ne-am confruntat pe de-o parte cu neseriozitatea proiectanților care au întocmit greșit proiectele tehnice și a trebuit să le refacem, iar pe de altă parte cu societăți care iau mai multe lucrări în același timp și pe care nu reușesc să le facă. Să nu mai vorbesc despre birocrația pe care o întâlnim când trebuie să obținem avize necesare emiterii autorizațiilor de construire, suntem nevoiți să așteptăm cu lunile și să tot batem pe la ușile diverselor instituții. De când am primit încrederea oamenilor și am devenit primar mi-am dorit să dezvolt și să modernizez comuna. Vreau să construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii și copiii din comunitatea Ion Corvin!!! Cu toate greutățile pe care le-am întâmpinat de-a lungul timpului, anul acesta vom demara investițiile ce au ca scop dezvoltarea comunei noastre”, a precizat primarul Marcela Rădulescu.
Pentru modernizarea infrastructurii educaționale, autoritățile au atras fonduri ministeriale pentru construirea unei grădinițe în Ion Corvin (investiție pentru care administrația locală a predat amplasamentul, însă constructorul nu a demarat încă lucrările), valoarea fiind de 3.087.525 lei,  construirea unei școli noi în Ion Corvin – 3.087.525 lei (proiectul tehnic este realizat, însă se așteaptă finalizarea lucrărilor de la școala din Viile pentru ca elevii să beneficieze de un spațiu pentru desfășurarea activității), reabilitarea școlii din Viile – 2.130.743 lei (lucrarea a fost scoasă la licitație de tri ori și nu s-a prezentat nici o firmă, autoritățile vor reluat procedura de achiziție).
Printre investițiile ce vor fi realizate în comună se numără: extinderea și reabilitarea dispensarului din Ion Corvin – 596.645 lei (urmează obținere avize și publicare pe SICAP pentru desemnare constructor), asfaltare drumuri pe o distanță de aproximativ 6 kilometri în localitățile: Ion Corvin, Viile și Crîngu – 9.839.395 lei (lucrarea este publicată pe SICAP, faza de depunere oferte), realizarea infrastructurii de canalizare şi staţie de epurare în comuna Ion Corvin – 10.022.681 lei (faza de obținere avize).

Articole din editia din data de Ianuarie 2020

 • Medgidia invinge pe HC Dobrogea Sud II la Constanta: 30-34

  Administratie locala
 • Amalia Niţă a obţinut primele titluri pentru boxul feminin din Medgidia

  Administratie locala
 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Administratie locala
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Saraiu, o comună europeană

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771