A fost semnat contractul de finanțare pentru construirea unei piețe de pește în Pecineaga

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri Europene

Autoritățile locale din Pecineaga au semnat pe data de 10 ianuarie, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, contractul de finanțare pentru construirea unei piețe agroalimentare de pește. Fondurile europene pentru realizarea acestei investiții au fost obținute prin Programul Operațional pentru Pescuit.
Proiectul privind construirea pieței agroalimentare a obținut finanțare de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin FLAG Dobrogea Sud, pe Măsura nr. 1 – Sprijinirea activităților de pescuit și diversificarea acestora.  
„În prezent pregătim documentația pentru organizarea licitației în vederea desemnării unei societăți care va executa proiectarea dar și construirea pieței de pește. Realizarea acestui proiect vine în sprijinul micilor producători locali prin înființarea de unități de procesare, puncte de primă vânzare și dotarea acestora. Dacă nu vor exista contestații în cadrul licitației, lucrările vor fi demarate în primăvară”, a precizat primarul comunei Pecineaga, Niculae Stan.
Piața va fi amplasată între Geamia din localitate și Postul de Poliție Națională, pe un teren de 1000 de metri pătrați, aflat în patrimoniul comunei. Proiectul are o valoare de 200.000 de euro și presupune construirea unei clădiri care va avea în componență spațiul pentru desfacerea produselor, cabinet medico-sanitar, grupuri sanitare și o parcare. În incinta pieței vor fi montate mai multe lavoare pentru asigurarea igienei personalului. Piața va fi dotată cu vitrine frigorifice pentru pește dar vor fi și standuri special amenajate pentru producătorii de carne de porc, de oaie, lacate, brânzeturi. Nu vor lipsi standuri cu produse din legume și fructe. 
FLAG Dobrogea Sud, reprezintă practic un parteneriat public-privat legal constituit, alcătuit din reprezentanţi ai sectoarelor public, privat şi ai societăţii civile şi este reprezentativ pentru teritoriul pescăresc Dobrogea Sud, în care își va desfășura activitatea. 
Partenerii implicați în formarea Grupului Local Dobrogea Sud sunt: asociații de pescari, asociații de mediu preocupate de păstrarea nealterată a calității apelor și a resurselor acvatice, instituții de cercetare și/sau educație, autorități publice locale și județene precum și personalități științifice cu o vastă experiență internațională în activitatea de acvacultură și pescuit, atât în apele interioare cât și la Marea Neagră.

Articole din editia din data de Ianuarie 2020

 • Medgidia invinge pe HC Dobrogea Sud II la Constanta: 30-34

  Fonduri Europene
 • Amalia Niţă a obţinut primele titluri pentru boxul feminin din Medgidia

  Fonduri Europene
 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Fonduri Europene
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Fonduri Europene
 • Saraiu, o comună europeană

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Bursa locurilor de muncă din Satu Nou a ajuns la cea de-a șaptea sesiune

  Fonduri Europene
 • Au început lucrările de construire a pieței de pește din Pecineaga

  Fonduri Europene
 • Proiectul „Creșterea Accesibilității la TEN-T în zona transfrontalieră Negru Vodă-General Toshevo”, la final

  Fonduri Europene
 • Cursuri de perfecționare pentru locuitorii din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Servicii sociale pentru locuitorii din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771