Centru de zi pentru bătrânii din Oltina

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri Europene

Comuna Oltina de dezvoltă pe zi ce trece, autoritățile locale au atras atât fonduri guvernamentale cât și europene pentru a oferi locuitorilor condiții cât mai bune și acces la servicii de calitate. 
În această perioadă se lucrează la proiectul - Centru multifuncțional de asistență socială pentru persoane varstice ALTINUM comuna Oltina, jundețul Constanța - ce a obținut finanțare prin Programul Operațional Regional, pe Măsura 8.3 – „Servicii sociale pentru persoane vârstnice” și are o valoare de 1.000.000 de euro.
„Investiția, ce presupune construirea unui centru de zi pentru bătrânii comunei Oltina, a fost demarată în luna octombrie a anului trecut și are ca termen de execuție, 12 luni de zile”, a precizat, Gheorghe Chirciu, primarul comunei.
Pentru implementarea proiectului, autoritățile au decis să folosească clădirea unei foste săli de sport, ce a fost demolată în mare parte. Conform proiectului tehnic, se vor construi două imobile: centru de zi în regim parter+etaj și cantina socială în regim parter. Centru de zi va cuprinde cabinete medicale, de kinetoterapie, consiliere psihologică, grupuri sanitare și săli pentru diverse alte activități meșteșugărești, de relaxare și socializare. Cantina va cuprinde: bucătarie, sală de mese pentru aproximativ 30 de persoane defavorizate (cu venituri mici), care vor primi o masă caldă, gratuită, oferită din partea Primăriei și a Consiliului Local. 
Școala gimnazială din Oltina va fi reabilitată 
“Reabilitare și dotare școală gimnazială nr. 1 cu clasele 0-VIII Oltina, UAT Oltina, județul Constanța”, este un alt proiect pentru care administrația locală a obținut finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020 pe axa prioritară “Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”.
În școala gimnazială Oltina, ce a fost construită în anul 1972, învață aproximativ 260 de elevi. Proiectul presupune: lucrări de modernizare a sistemului de încălzire prin montarea unei centrale noi și schimbarea caloriferelor, refacerea instalației electrice, reabilitarea grupurilor sanitare existente și amenajarea unora la etaj, înlocuirea parchetului și a tâmplăriei, refacerea acoperișului, lucrări de zugrăvire la interior și de izolare la exterior.
De asemenea se instituția de învățământ va fi dotată cu mobilier nou și table electronice. Pentru ca elevii să acumuleze informațiile mai ușor vor fi dotate și cabinetele de fizică și chimie cu materiale didactice necesare în procesul de învățare.
Valoarea proiectului se ridică la suma de 1.024.000 de euro.
„Suntem în faza de evaluare financiară a ofertelor depuse de societățile participante la licitație. Sperăm că în cel mai scurt timp să desemnăm constructorul și să demarăm lucrările ce au ca scop modernizarea infrastructurii educaționale”, a ma precizat, Gheorghe Chirciu, primarul comunei.

Articole din editia din data de Ianuarie 2020

 • Medgidia invinge pe HC Dobrogea Sud II la Constanta: 30-34

  Fonduri Europene
 • Amalia Niţă a obţinut primele titluri pentru boxul feminin din Medgidia

  Fonduri Europene
 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Fonduri Europene
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Fonduri Europene
 • Saraiu, o comună europeană

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Peste 7000 de hectare dar și imobilele din comuna Mircea Vodă vor fi cadastrate gratuit/Locuitorii vor fi înregistrați gratuit în Cadastru și Carte Funciară!

  Fonduri Europene
 • Proiectul „Little Energy Super Stars” (“Micii Super Eroi ai Energiei”) implementat de Primăria Lumina

  Fonduri Europene
 • “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se apropie de final. Retrospectivă perioada septembrie-decembrie 2020

  Fonduri Europene
 • Încă 9 locuințe din Satu Nou au fost reabilitate

  Fonduri Europene
 • Lucrări de reabilitare a locuințelor din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771