Fonduri europene pentru construirea unui ansamblu de locuințe sociale în Negru Vodă

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri Europene

În ultimii ani, autoritățile locale au atras atât fonduri europene cât și guvernamentale în valoare de 30 de milioane de euro pentru modenizarea orașului. Putem spune că orașul Negru Vodă și-a schimbat înfățișarea în în ultimii trei ani: au fost asfaltate drumurile, s-au amenajat spațiile verzi, au fost create parcuri și locuri de joacă, s-a amenajat baza sportivă. Pe lângă toate acestea alte proiecte privind infrastructura educațională, culturală și medicală vor fi demarate în curând, autoritățile au obținut deja fonduri pentru a demara lucrări în acest sens.
„Bugetul local nu ne permite să realizăm investiții majore, de aceea singura soluție pentru modernizarea orașului a fost atragerea fondurilor europene și guvernamentale. Alături de colegii din Primărie am realizat proiecte ce au obținut finanțare. Valoarea acestora se ridică la suma de 30 milione euro. La sfârșitul anului trecut am fost informați că un alt proiect privind construirea unui ansamblu de locuințe sociale a fost aprobat. Urmează ca în perioada următoare să semnăm și contractul de finanțare”, a precizat primarul, Petre Urziceanu.
„Îmbunătățirea serviciilor sociale și a spațiilor publice urbane pentru popilația Orașului Negru Vodă”, este proiectul ce a fost aprobat și va fi realizat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Proiectul are două componente: Construire ansamblu de locuințe sociale și Amenajare peisagistică în orașul Negru Vodă.
Amsamblul de locuințe sociale va fi amplasat pe strada Platformei și este compus din: 3 clădiri în regim P+2 cu șase unități locative cu două camere și 8 clădiri  în regim P+1 cu două unități locative cu trei camere.
Imobilele construite în regim P+2 sunt prevăzute cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, iar apartamentele de la parter sunt proiectate astfel încât să poată fi ocupate de persoane cu dizabilități locomotorii. În cadrul ansamblului se vor construi alei de acces pietonale cu dale tactile, de asemenea se va realiza reabilitarea căilor de acces precum și racordarea la trecerile de pietoni pentru a permite parcurgerea spațiului de către persoanele cu dizabilități. 
Instalația de iluminat a imobilelor pentru spațiile de circulație, grupuri sanitare, camere tehnice va fi dotată cu senzori de mișcare și crepusculari.
Fiecare imobil P+2 va fi prevăzut cu instalație cu panouri solare pentru reducerea costurilor în exploatare pentru asigurarea agentului termic. Încălzirea fiecărui imobil de se va realiza utilizând o centrală termică modernă.
Componenta „Amenajare peisagistică în orașul Negru Vodă” presupune realizarea a 12.509 metri pătrați de trotuare, reamenajarea spațiilor verzi cu sistem automat de irigare, crearea unui sistem de iluminat public cu corpuri de iluminat cu leduri, dotarea cu mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, stații de autobuz, amenajare parcări bicilete, cișmele), montarea unor camere de supraveghere video, dar și realizarea unei piste de bicilete în zona centrală a orașului.
Străzile cuprinse în proiect sunt: strada Platformei, strada Cerchezului, strada Stadionului, strada Gladiolelor, șoseaua Mangaliei și șoseaua Constanței.
Beneficiarii acestei investiții sunt locuitorii orașului Negru Vodă.Articole din editia din data de Ianuarie 2020

 • Medgidia invinge pe HC Dobrogea Sud II la Constanta: 30-34

  Fonduri Europene
 • Amalia Niţă a obţinut primele titluri pentru boxul feminin din Medgidia

  Fonduri Europene
 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Fonduri Europene
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Fonduri Europene
 • Saraiu, o comună europeană

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Peste 7000 de hectare dar și imobilele din comuna Mircea Vodă vor fi cadastrate gratuit/Locuitorii vor fi înregistrați gratuit în Cadastru și Carte Funciară!

  Fonduri Europene
 • Proiectul „Little Energy Super Stars” (“Micii Super Eroi ai Energiei”) implementat de Primăria Lumina

  Fonduri Europene
 • “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se apropie de final. Retrospectivă perioada septembrie-decembrie 2020

  Fonduri Europene
 • Încă 9 locuințe din Satu Nou au fost reabilitate

  Fonduri Europene
 • Lucrări de reabilitare a locuințelor din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771