Fonduri Europene

Pași importanți pentru demararea lucrărilor de reabilitare a locuințelor din Satu Nou

Proiectul integrat “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă – transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” acționează pe șapte direcții de dezvoltare și implementare începând de la îmbunătățirea confortului de locuit, continuând prin rezolvarea problemelor de sănătate pentru sătenii selectați și eligibili și terminând cu crearea de locuri de muncă pentru acești oameni.
Una dintre activitățile proiectului vizează îmbunătăţirea condiţiilor de locuit ale persoanelor din grupul ţintă – 22 de locuințe vor fi extinse cu câte o cameră de 20 mp și 90 de panouri solare vor fi montate astfel încât beneficiarii să aibe dotările minime necesare pentru apă caldă și încălzire. Pentru a ajunge în acest punct este nevoie ca beneficiarii să dețină actele de proprietate a locuințelor.
În urma verificării documentelor deținute de persoanele din gurpul țintă, până la această dată, consultanții din cadrul proiectului au propus un număr de 15 locuințe pentru a beneficia de reabilitare. Zilnic se fac pași importanți pentru demararea lucrărilor ce au ca scop reabilitarea locuințelor pentru persoanele din grupul țintă. Astfel, în data de 28.11.2019 a avut loc ședința de deschidere a  ofertelor pentru atribuirea contractului avand ca obiect “Furnizare și instalare panouri solare”.
4 contracte de subvenție cu firmele nou înființate
Printre obiectivele specifice ale proiectului “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă – transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se numără și susţinerea antreprenoriatului în cadrul comunităţii, pentru constituirea a 41 de microintreprinderi şi înfiinţarea şi dezvoltarea unui centru antreprenorial la nivelul comunităţii pentru facilitarea interrelațiilor de afaceri între noii antreprenori şi întreprinzători din afara comunităţii, fiind asigurată o piaţă de desfacere adecvată pentru noile produse şi servicii dezvoltate de către noii antreprenori susţinuţi prin implementarea activităţii.
În cursul lunii decembrie s-au mai încheiat încă 4 contracte cu firme nou înființate pentru acordarea subvenției de 25.000 de euro, în urma realizării planului de afaceri. 
Bursa locurilor de muncă a ajuns la a III a sesiune
În perioada 12-14 decembrie 2019 se va desfășura cea de-a III a sesiune a Bursei locurilor de muncă.
Bursa locurilor de muncă se adresează beneficiarilor din grupul țintă al proiectului, membrii ai comunității Satu Nou. Organizatorii își propun în acest fel, să vină în sprijinul persoanelor care doresc să își găsească un loc de muncă pe raza județului Constanța. 
Și de această dată firmele prezente vor prezenta oferte de muncă din diferite domenii de activitate: transport, panificație, pază, naval (sudor, lăcătuș, mecanic, tubulator, electrician, tâmplar, vopsitor), ospătari, bucătari, cameriste, asistenți maternali dar și muncitori necalificați.
Evenimentul se va desfășura la Căminul cultural din Satu Nou, comuna Mircea Vodă.
Subvenții pentru absolvenții cursului agent de curățenie 
În cadrul activității ce vizează  creşterea gradului de ocupare al persoanelor inactive din comunitatea marginalizată Satu Nou – 64 de programe de ucenicie și înființarea a 60 de noi locuri de muncă, s-au organizat diferite cursuri de formare profesională.
În perioada următoare urmează să se emită deciziile de acordare subvenție pentru absolvenții cursului de agent curățenie clădiri și mijloace de transport în valoare de 1800 lei/persoană.
În proiect vor fi derulate programe de formare profesională pentru 190 cursanţi din grupul ţintă, pentru a creşte astfel nivelul competenţelor acestor persoane în vederea unei adaptabilităţi sporite la piaţa muncii.  
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, axa prioritară 4 “Incluziunea socială și combaterea sărăciei”.
Pentru mai multe informații despre implementarea proiectului accesați site-ul: www.fortin.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*