Activități desfășurate de elevii din Comana

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Educatie

Cel mai prețios și mai durabil cadou care poate fi oferit de către adulți copiilor este educația, care le deschide o multitudine de ferestre către lume, pentru a profita de oportunități și a-și desăvârși progresul profesional și personal. Zi de zi cadrele didactice din Comana contribuie la educarea copiilor din comună și fac asta cu multă pasiune și dăruire.
Printre activitățile desfășurate de elevii din comuna Comana de la începutul anului școlar până în prezent se numără: Ziua Limbilor Europene (26 septembrie) în cadrul cărei elevii claselor V-VIII împreună cu cadrele didactice de engleză și franceză au realizat dialoguri, afișe, colaje. Scopul acestor activități a fost sublinierea importanței învățării limbilor străine, a sporirii numărului de limbi străine învățate, pentru a întări multilingvismul și înțelegerea interculturală, precum și promovarea bogăției lingvistice și culturale a Europei, bogație care trebuie păstrată și cultivată. 
Pe data de 4 octombrie elevii din cadrul ciclului gimnazial dar și cei din ciclul primar au desfășurat o serie de activități pentru a marca Ziua Mondială a Educației ce se sărbătorește pe 5 octombrie. Astfel, elevii claselor V-VIII au avut șansa să fie profesori pentru o zi. În acest fel a fost evidențiat rolul dascălului în procesul educațional.
Pe data de 25 octombrie clasele V-VIII au participat la o activitate dedicată Zilei Armatei, ce a fost coordonadă de profesorul de istorie. Elevii au urmărit o prezentare despre istoricul armatei române, despre organizarea acesteia, dar și importanța ei în structura unui stat independent. 
Cu această ocazie și elevii claselor 0-IV, sub îndrumarea cadrelor didactice au desfășurat activități în care au identificat simbolurile naționale (stema și steagul țării) și au cântat imnul României.
Printre activițățile viitoare se numără Ziua Internațională a Mării Negre, elevii vor participa la acțivități de educație ecologică și vor fi coordonați de profesorul de biologie.


Articole din editia din data de Octombrie 2019

 • Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 MĂSURA 9 SPRIJIN PENTRU CREAREA / EXTINDEREA / IMBUNATATIREA INFRASTRUCTURII DE TIP BROAD-BAND IN MEDIUL RURAL - Sesiunea Nr.1 -

  Educatie
 • Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 Măsura M8 „SPRIJIN PENTRU INFRASTRUCTURA SOCIALA A TERITORIULUI GAL DOBROGEA SUD- VEST” Sesiunea Nr.3

  Educatie
 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Educatie
 • Activități desfășurate de elevii din Comana

  Educatie
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • Un altfel de after-school pentru elevii din Siliștea

  Educatie
 • Manuale auxiliare pentru toți preșcolarii și elevii din comuna Lumina

  Educatie
 • Burse de merit pentru elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna

  Educatie
 • Toamna sosește cu premii în municipiul Medgidia

  Educatie
 • Școala din Vulturu – dovada că și în mediul rural se poate studia la standarde înalte

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771