Tabere Eco-Ranger pentru promovarea turismului sustenabil

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri Europene

Primăria comunei Băneasa implementează alături de Primăria comunei Agigea și municipiile Shabla (district Dobrich) și Berkovitsa (district Montana) din Bulgaria, în perioada septembrie 2018 – martie 2020, proiectul intitulat Joyride „Resurse și inițiative comune dedicate mediului înconjurator” cod ROBG-338.
Scopul proiectului constă în dezvoltarea turismului sustenabil prin promovarea potențialului turistic local, stabilirea unei rețele transfrontaliere de cooperare a Centrelor de Informare Turistică existente și creșterea gradului de competență a agenților economici din turism.
În cadrul proiectului se vor desfășura 3 evenimente integrate: Tabăra Eco-Ranger de la Băneasa și Agigea în perioada 17-20 noiembrie 2019, Tabăra Eco-Ranger de la Berkovitsa în perioada 26-29 noiembrie 2019 și Forumul Eco-Ranger organizat la Shabla în perioada 9-11 decembrie.
Scopul activității este de creștere a vizibilității obiectivelor și traseelor  turistice specifice celor 4 locații partenere, astfel încât să fie identificate soluții comune pentru îmbunătățirea atractivității regiunilor implicate, în raport cu turiștii doritori de practicarea unui turism sustenabil.
Grupul țintă al celor trei evenimente este constituit din: reprezentanți ai angențiilor de turism, bloggeri de turism, reprezentnți media (TV, Radio, presa scrisă).
În cadrul fiecărei Tabere, vor fi derulate vizite la cele mai semnificative obiective turistice din fiecare locație parteneră în proiect, vor avea loc întâlniri cu autoritățile locale, fiecare vizită încheindu-se cu un workshop în care vor fi purtate discuții libere între toți participanții.
Proiectul „Resurse şi iniţiative comune dedicate mediului înconjurător (JOYRIDE)” este finanţat în cadrul Programului INTERREG V-A România-Bulgaria, Axa Prioritară 2 „O Regiune Verde””, obiectivul specific „Îmbunătățirea utilizării durabile a resurselor și  patrimoniului natural și a patrimoniului cutural”.
Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 528.306,73 euro (cu TVA), din care: 430.366,65 euro reprezintă contribuția Uniunii Europene, 65.815,76 euro – contribuția cofinanțării naționale a României și Bulgariei, 32.124,32 euro – finanțarea proprie a partenerilor de proiect.
Proiectul a fost demarat începând cu data de 14.09.2018 și are o durată de 18 luni.

Articole din editia din data de Octombrie 2019

 • Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 MĂSURA 9 SPRIJIN PENTRU CREAREA / EXTINDEREA / IMBUNATATIREA INFRASTRUCTURII DE TIP BROAD-BAND IN MEDIUL RURAL - Sesiunea Nr.1 -

  Fonduri Europene
 • Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 Măsura M8 „SPRIJIN PENTRU INFRASTRUCTURA SOCIALA A TERITORIULUI GAL DOBROGEA SUD- VEST” Sesiunea Nr.3

  Fonduri Europene
 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Fonduri Europene
 • Activități desfășurate de elevii din Comana

  Fonduri Europene
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Peste 7000 de hectare dar și imobilele din comuna Mircea Vodă vor fi cadastrate gratuit/Locuitorii vor fi înregistrați gratuit în Cadastru și Carte Funciară!

  Fonduri Europene
 • Proiectul „Little Energy Super Stars” (“Micii Super Eroi ai Energiei”) implementat de Primăria Lumina

  Fonduri Europene
 • “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se apropie de final. Retrospectivă perioada septembrie-decembrie 2020

  Fonduri Europene
 • Încă 9 locuințe din Satu Nou au fost reabilitate

  Fonduri Europene
 • Lucrări de reabilitare a locuințelor din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771