O nouă sesiune a bursei locurilor de muncă la Satu Nou

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Social

În cadrul proiectului „FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă”, în perioada 10-12 octombrie  s-a desfășurat  ce-a de doua sesiune a Bursei locurilor de muncă.
Bursa locurilor de muncă s-a adresat beneficiarilor din grupul țintă al proiectului, membrii ai comunității Satu Nou. Organizatorii au dorit să vină în sprijinul persoanelor care doresc să își găsească un loc de muncă pe raza județului Constanța.
La eveniment au participat un număr de 14 firme din județul Constanța (SC Transguard, SC Intercons 2005 , SC Romtextil , SC Porto del Sole, SC Naving Consulting, SC Alvo E-Tires , D.G.A.S.P.C , SC Ralforcom, Șantierul Naval Constanța, SC Paniroturck, SC Unita Turism Holding S.A , SC Delta Machine, SC E-Tail , SC Diligent Global Construct). Acestea au prezentat oferte de muncă din diferite domenii de activitate: transport, panificație, pază, naval (sudor, lăcătuș, mecanic, tubulator, electrician, tâmplar, vopsitor), ospătari, bucătari, cameriste, asistenți maternali dar și muncitori necalificați.
Bursa locurilor de muncă a fost un eveniment binevenit pentru locuitorii din Satu Nou, 150 de persoane din grupul țintă a fost interesate de ofertele de muncă oferite de angajatorii prezenți.
Evenimentul a avut loc la Căminul cultural din Satu Nou, Comuna Mircea Vodă.
Activități în cadrul proiectului
În cadrul activității ce vizează  creşterea gradului de ocupare al persoanelor inactive din comunitatea marginalizată Satu Nou - 64 de programe de ucenicie și înființarea a 60 de noi locuri de muncă, s-au organizat diferite cursuri de formare profesională. Până acum s-au desfășurat cursuri pentru calificarea în meseria de infiermier dar și de frizer/coafor și makeup, agent de curățenie clădiri și mijloace de transport. Pe data de 14.10.2019 a avut loc examenul de a absolvire a cursului de infirmier seria a doua.
În proiect vor fi derulate programe de formare profesională pentru 190 cursanţi din grupul ţintă, pentru a creşte astfel nivelul competenţelor acestor persoane în vederea unei adaptabilităţi sporite la piaţa muncii.  În cadrul activității se urmărește și facilitarea tranziției de la sistemul de învățământ la piața muncii prin măsuri integrate de consiliere și formare profesională.
Printre obiectivele specifice ale proiectului se numără și susţinerea antreprenoriatului în cadrul comunităţii, pentru constituirea a 41 de microintreprinderi şi înfiinţarea şi dezvoltarea unui centru antreprenorial la nivelul comunităţii pentru facilitarea interrelațiilor de afaceri între noii antreprenori şi întreprinzători din afara comunităţii, fiind asigurată o piaţă de desfacere adecvată pentru noile produse şi servicii dezvoltate de către noii antreprenori susţinuţi prin implementarea activităţii.
Luna aceasta au depus plan de afaceri 18 persoane, acestea au fost aprobate. 8 persoane au depus documentație pentru înființare firmă.
De la începutul proiectului 4 firme ce au fost înființate în urma realizării planului de afaceri  au primit grantul în valoare de 25.000 de euro. Alte 4 firme urmează de beneficieze de această subvenție.
De asemenea, pe data de 14.10.2019 a început o nouă serie a cursului de anteprenoriat la care s-au înscris 19 persoane.
În luna octombrie, 20 de persoane (adulți și copii) au beneficiat de tratament la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol.
Proiectul include activităţi ce urmăresc creşterea accesului şi participării la educaţie, pentru 220 de persoane, servicii de ocupare pentru 291 persoane inactive din comunitatea marginalizată, derularea unor programe de ucenicie pentru 64 de persoane şi angajarea altor 60 de persoane din grupul ţintă. 
De asemenea, se are în vedere susţinerea antreprenoriatului prin 41 subvenţii de minimis, până la 25.000 euro pe plan de afacere, înfiinţarea şi dezvoltarea unui centru antreprenorial la nivelul comunităţii marginalizate, servicii medicale, formare profesională, îmbunătăţirea condiţiilor de locuit etc. În total, proiectul include 580 beneficiari.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, axa prioritară 4 “Incluziunea socială și combaterea sărăciei”.
Pentru mai multe informații despre implementarea proiectului accesați site-ul: www.fortin.ro

Album foto

 • Articole din editia din data de Octombrie 2019

 • Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 MĂSURA 9 SPRIJIN PENTRU CREAREA / EXTINDEREA / IMBUNATATIREA INFRASTRUCTURII DE TIP BROAD-BAND IN MEDIUL RURAL - Sesiunea Nr.1 -

  Social
 • Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 Măsura M8 „SPRIJIN PENTRU INFRASTRUCTURA SOCIALA A TERITORIULUI GAL DOBROGEA SUD- VEST” Sesiunea Nr.3

  Social
 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Social
 • Activități desfășurate de elevii din Comana

  Social
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771