Primăria Negru Vodă va achiziționa un utilaj multifuncțional

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Pe data de 15 martie 2017 administrația locală Negru Vodă a semnat contractul de finanțare pentru proiectul “Creşterea accesibilităţii la reţeaua TEN-T în aria transfrontalieră Negru-Vodă – General Tohevo” din cadrul programului “Interreg Va România – Bulgaria 2014-2020”. În cadrul proiectului, în orașul Negru Vodă se asfaltează străzile pe o lungine de peste 17 kilometri, se construiesc accese pietonale şi auto către gospodării, dar se achiziționează și un utilaj multifuncțional.
„Ne apropiem de finalizarea lucrărilor de asfaltare, s-a realizat modernizarea a aproximativ 85% din totalul de străzi. Acum ne aflăm în faza de pregătire a documentației pentru organizarea licitației ce are ca scop achiziționarea unui utilaj multifuncțional. Acesta va fi dotat cu: perie pentru măturat, lamă și freză pentru zăpadă, braț lung de 6 metri pentru tuns copacii, dispozitiv pentru tuns iarba, acesoriu pentru decolmatat rigole, sărăriță și bazin cu instalație de degivrare ce va fi folosit pentru irigarea plantelor ornamentale”, a precizat primarul Petre Urziceanu.
Implementarea proiectului presupune modernizarea prin asfaltare a 17,59 km de drumuri în oraşul Negru Vodă şi 7,95 km în General Toshevo dar și achiziţionarea un utilaj multifuncţional, în vederea îmbunătăţirii accesului la infrastructura de transport în zonele de frontieră, facilitând totodată şi mobilitatea bunurilor şi persoanelor. De asemenea, un mecanism comun realizat în urma unui studiu de fezabilitate al traficului, va facilita conectarea nodurilor terţiare la infrastructura TEN-T şi crearea unui sistem de management privind fluxurile de trafic. Un alt rezultat al proiectului este protecţia mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2, dar şi dezvoltarea socială prin crearea de oportunităţi de locuri de muncă.
Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 7.938.406,82 euro, din care 7.779.638,68 euro, în proporţie de 98% reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă (Fondul European pentru Dezvoltare Regională - 85% şi contribuţiile bugetare ale celor două state: România şi Bulgaria, 13%). Totalul valorii eligibile a proiectului este împărţit între cei doi parteneri implicaţi în proiect astfel: oraşul Negru Vodă - 4.889.301,63 euro, iar Municipiul General Toshevo - 3.049.105,19 euro.

Articole din editia din data de Octombrie 2019

 • Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 MĂSURA 9 SPRIJIN PENTRU CREAREA / EXTINDEREA / IMBUNATATIREA INFRASTRUCTURII DE TIP BROAD-BAND IN MEDIUL RURAL - Sesiunea Nr.1 -

  Administratie locala
 • Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 Măsura M8 „SPRIJIN PENTRU INFRASTRUCTURA SOCIALA A TERITORIULUI GAL DOBROGEA SUD- VEST” Sesiunea Nr.3

  Administratie locala
 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Activități desfășurate de elevii din Comana

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771