Promisiune devenită realitate! Fabrica de amidon de la Medgidia va fi construită!

Octombrie 2019, Lacramioara Chirita

Administratie locala

Primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie a semnat, joi  31 octombrie autorizația de construire pentru executarea lucrărilor de construire pentru fabrica de amidon, instalații aferente, clădire de birouri administrative și împrejmuire.

„Iată că după multă muncă și eforturi susținute, unul dintre punctele esențiale ale Angajamentului meu pentru Medgidia - „Crearea unui climat administrativ adecvat atragerii investițiilor private pentru crearea locurilor de muncă și sprijinirea mediului de afaceri local” a devenit realitate!”, a precizat primarul Valentin Vrabie pe pagina sa de socializare.
S.C. OMNIA EUROPE S.A. va construi în Medgidia cea mai mare fabrică de amidon din sud-estul Europei, o investiție care schimbă radical destinul economic al județului Constanța, resuscitând atât sectorul economic cât și piața forței de muncă.
Terenul pe care va fi construită noua fabrică are o suprafață de 103.039 metri pătrați și se află în proprietatea societății, acesta este situat în intravilanul municipiului Medgidia, pe strada Progresului, nr. 16.
Constructorul s-a preocupat, înainte de obținerea autorizației de construire, de organizarea șantierului pentru a putea demara cât mai repede lucrările.
“De astăzi se va lucra în continuu. Se dorește ca într-un an de zile să se dea drumul la prima linie de producție a fabricii”, a declarat primarul Valentin Vrabie.
Conform documentației ce a fost depusă pentru obţinerea avizului de mediu, fabrica va avea: silozuri pentru depozitarea porumbului şi ansamblu de manevrare, o clădire pentru măcinare, rafinare şi depozitare, iar alta pentru procesarea şi depozitarea amidonului şi a maltodextrinei. Vor mai fi înfiinţate o staţie trafo, una pentru tratarea apei potabile şi alta pentru tratarea apelor uzate, o staţie de aer comprimat şi una de răcire. Va mai fi prevăzută cu un depozit pentru cărbuni. Pe lângă spaţiul administrativ, fabrica va avea şi o cantină, dar şi vestiare.

Articole din editia din data de Octombrie 2019

 • Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 MĂSURA 9 SPRIJIN PENTRU CREAREA / EXTINDEREA / IMBUNATATIREA INFRASTRUCTURII DE TIP BROAD-BAND IN MEDIUL RURAL - Sesiunea Nr.1 -

  Administratie locala
 • Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 Măsura M8 „SPRIJIN PENTRU INFRASTRUCTURA SOCIALA A TERITORIULUI GAL DOBROGEA SUD- VEST” Sesiunea Nr.3

  Administratie locala
 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Activități desfășurate de elevii din Comana

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucrările la dispensarul medical din Pecineaga, realizate în procent de 75%

  Administratie locala
 • Dumitru Chiru: “Folosirea de influență de către persoane neautorizate, pentru a facilita relația cu Consiliul Local Lumina sau Primăria comunei Lumina, este un act illegal”

  Administratie locala
 • Antoneta Prodan, viceprimarul suspendat din Castelu a câștigat procesul intentat de Prefectul Județului Constanța

  Administratie locala
 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771