Ansamblul Silișteanca prezent la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni

Septembrie 2019, Lacramioara Chirita

Social

În perioada 14-15 septembrie, Ansamblul Folcloric Silișteanca a participat la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni organizat de Centrul Cultural Vatra din Republica Moldova.
Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni a avut ca scop promovarea și conservarea valorilor culturale autentice. Evenimentul a fost un mijloc de comunicare și solidaritate atât între generații, cât și între localitățile înfrățite din Republica Moldova, România, Ucraina și Serbia.
Timp de două zile, această zonă pitorească de la poalele Codrilor Moldovei a abundat de culoare, muzică folclorică și bucate cum numai la români găsești.
Manifestările artistice s-au desfășurat pe trei platouri scenice concomitent, astfel încât sărbătoarea să cuprindă întreg spațiul Complexului Vatra. Bucătarii au încins grătarele, iar meșterii populari și-au scos pentru public lucrările de artizanat.
La Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni au participat peste 200 de delegații din toată România și Republica Moldova. Ele au fost formate din reprezentanți ai autorităților locale, colective etno-folclorice, meșteri populari și bucătari iscusiți, care au venit să arate specificul cultural și tradițional al neamului românesc.
Pe scena mare a Complexului au urcat artiști cu renume precum Irina Loghin, Fuego, Nicolae Glib, Surorile Osoianu, Orchestra "Lăutarii" a maestrului Nicolae Botgros. Printre invitații speciali s-au aflat  legendarul actor Florin Piersic, dar și compozitorul Eugen Doga.
Consiliul Local Siliștea a participat la acest eveniment cu Ansamblul Folcloric Silișteanca din care au făcut parte 20 de dansatori. Pentru această manifestare deosebită, coregraful Ene Dumitru a pregătit un program artistic cu dansuri și cântece din  Dobrogea. Ansamblul a fost însoțit de primarul Mihai Soare, viceprimarul Gheorghe Drăgușanu dar și de reprezentanți ai administrației locale.
Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni este o continuare a celui mai grandios eveniment dedicat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918 – Centenar Fest.


Album foto

 • Articole din editia din data de Septembrie 2019

 • Medalii pentru sportivii C.S. Marina Constanța obținute la Ju-Jitsu WORLD CUP

  Social
 • Ansamblul Silișteanca prezent la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia își premiază cetățenii

  Social
 • Flori pentru ostași la Cumpăna! Ziua Armatei Române, marcată de autoritățile comunei

  Social
 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771