28 de persoane din Satu Nou au absolvit cursul de infirmier

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri Europene

Proiectul integrat “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” acționează pe șapte direcții de dezvoltare și implementare începând de la îmbunătățirea confortului de locuit, continuând prin rezolvarea problemelor de sănătate pentru sătenii selectați și eligibili și terminând cu crearea de locuri de muncă pentru acești oameni. 
Cursurile de formare profesională pentru calificare în meseria de infirmier au început în data de 22 mai și s-au desfășurat pe o perioadă de șase săptămâni. La acestea au participat 28 de persoane din localitatea Satu Nou. Prima serie de cursante au susținut examenul în data de 14 august 2019 și au obținut dipomă în meseria de infirmier. De asemenea fiecare persoană va primi o subvenție în valoare de 1800 de lei.
În cadrul aceleiași activități, pe data de 26 august 2019 vor începe cursurile pentru calificarea în meseria de frizer/coafor și makeup.
Cursurile de calificare profesională se organizează în cadrul unei activități a  proiectului ce vizează  creşterea gradului de ocupare al persoanelor inactive din comunitatea marginalizată Satu Nou - 64 de programe de ucenicie și înființarea a 60 de noi locuri de muncă.
În proiect vor fi derulate programe de formare profesională pentru 190 cursanţi din grupul ţintă, pentru a creşte astfel nivelul competenţelor acestor persoane în vederea unei adaptabilităţi sporite la piaţa muncii. 
În cadrul activității se urmărește și facilitarea tranziției de la sistemul de învățământ la piața muncii prin măsuri integrate de consiliere și formare profesională. 
16 persoane a absolvit cursul de antreprenoriat
Printre obiectivele specifice ale proiectului “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se numără și susţinerea antreprenoriatului în cadrul comunităţii, pentru constituirea a 41 de microintreprinderi şi înfiinţarea şi dezvoltarea unui centru antreprenorial la nivelul comunităţii pentru facilitarea interrelațiilor de afaceri între noii antreprenori şi întreprinzători din afara comunităţii, fiind asigurată o piaţă de desfacere adecvată pentru noile produse şi servicii dezvoltate de către noii antreprenori susţinuţi prin implementarea activităţii.
Cea de-a treia serie formată din 16 persoane din grupul țintă au urmat cursurile de antreprenoriat. Cursanții au învățat timp de două săptămâni cum să transforme o idee de afacere într-un plan concret. 
În urma examenului de absolvire, ce a avut loc pe 7 august, toți participanții au promovat. Aceștia au primit și indemnizație de cursanți în valoare de 300 de lei fiecare.
Următoarea etapă presupune realizarea și prezentarea planului de afaceri în vederea obținerii grantului de 25.000 de euro. 


Album foto

 • Articole din editia din data de August 2019

 • Sportivii C. S. Dacia Mircea Vodă prezenți la Campionatul Internațional de Kung Fu Cup 2019

  Fonduri Europene
 • Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 Măsura M8 „SPRIJIN PENTRU INFRASTRUCTURA SOCIALA A TERITORIULUI GAL DOBROGEA SUD- VEST” Sesiunea Nr.3

  Fonduri Europene
 • Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 Măsura M6 „INVESTITII IN EFICIENTIZAREA ENERGETICA A SOLICITANTILOR DIN TERITORIUL GAL DOBROGEA SUD-VEST” Sesiunea Nr.2

  Fonduri Europene
 • 28 de persoane din Satu Nou au absolvit cursul de infirmier

  Fonduri Europene
 • Fundație din Oldanda oferă gratuit proteze mamare

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se apropie de final. Retrospectivă perioada septembrie-decembrie 2020

  Fonduri Europene
 • Încă 9 locuințe din Satu Nou au fost reabilitate

  Fonduri Europene
 • Lucrări de reabilitare a locuințelor din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Bursa locurilor de muncă din Satu Nou a ajuns la cea de-a șaptea sesiune

  Fonduri Europene
 • Au început lucrările de construire a pieței de pește din Pecineaga

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771