Administrație locală

Proiect pentru construirea unei piețe de pește în Pecineaga

Administrația locală din Pecineaga a depus la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale un proiect pentru construirea unei piețe agroalimentare de pește. Fondurile europene pentru realizarea acestei investiții vor fi obținute prin Programul Operațional pentru Pescuit.
Proiectul privind construirea pieței agroalimentare a fost depus la Ministerul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin FLAG Dobrogea Sud, pe Măsura nr. 1 – Sprijinirea activităților de pescuit și diversificarea acestora.  
Piața va fi amplasată între Geamia din localitate și Postul de Poliție Națională, pe un teren de 1000 de metri pătrați, aflat în patrimoniul comunei. Proiectul are o valoare de 200.000 de euro și presupune construirea unei clădiri care va avea în componență spațiul pentru desfacerea produselor, cabinet medico-sanitar, grupuri sanitare și o parcare. În incinta pieței vor fi montate mai multe lavoare pentru asigurarea igienei personalului. Piața va fi dotată cu vitrine frigorifice pentru pește dar vor fi și standuri special amenajate pentru producătorii de carne de porc, de oaie, lacate, brânzeturi. Nu vor lipsi standuri cu produse din legume și fructe. 
„Proiectul se află în faza de evaluare, urmând ca în cel mai scurt timp să semnăm contractul de finanțare. Realizarea acestui proiect vine în sprijinul micilor producători locali prin înființarea de unități de procesare, puncte de primă vânzare și dotare a acestora”, a precizat primarul comunei Pecineaga, Niculae Stan. 
FLAG Dobrogea Sud, reprezintă practic un parteneriat public-privat legal constituit, alcătuit din reprezentanţi ai sectoarelor public, privat şi ai societăţii civile şi este reprezentativ pentru teritoriul pescăresc Dobrogea Sud, în care își va desfășura activitatea. 
Partenerii implicați în formarea Grupului Local Dobrogea Sud sunt: asociații de pescari, asociații de mediu preocupate de păstrarea nealterată a calității apelor și a resurselor acvatice, instituții de cercetare și/sau educație, autorități publice locale și județene precum și personalități științifice cu o vastă experiență internațională în activitatea de acvacultură și pescuit, atât în apele interioare cât și la Marea Neagră.
La baza Strategiei de Dezvoltare a FLAG Dobrogea Sud, a stat nevoia de creare a unui grup de acțiune la nivel local și de generare a unui proces participativ care să permita identificarea rapidă a investițiilor și proiectelor necesare a fi implementate în zona piscicolă căreia se adresează Grupul Local Dobrogea Sud.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*