Administrație locală

Lucrări de extindere a instituțiilor de învățământ din comuna Dobromir

Pentru modernizarea instrastucturii educaționale și pentru a crea condiții de studiu elevilor din comuna Dobromir, autoritățile locale realizează cu fonduri guvernamentale dar și locale extinderea a două instituții de învățământ.
În localitatea Lespezi, școală și grădinița sunt în aceeași clădire. Instituția de învățământ ca fi extinsă cu două săli de clasă și grupuri sanitare. Grupurile sanitare vor fi construite co fonduri guvernamentale, valoarea lucrărilor ridicându-se la suma de 89.000 de lei iar extinderea cu cele două săli de clasă va fi realizată din fonduri de la bugetul local. Banii pentru această lucrare provin de bugetul local dar și de la Consiliul Județean Constanța. Pentru această investiție a fost realizat proiectul tehnic iar în această perioadă se obțin avizele necesare în vederea emiterii autorizației de construire. 
Și Liceul Tehnologic Radu Prișcu din Dobromir, care din această toamnă va avea o clasă de profesioanlă, va fi extins prin construirea unei cancelarii și a unor grupuri sanitare.
În clădire funcționează atât școala cât și liceul, aproximativ 900 de elevi frecventează instituțiile de învățământ. Pentru această investiție autoritățile locale au realizat studiul geo tehnic iar acum se lucrează la proiectul tehnic.  
Reabilitare cămin cultural Pădureni
În această perioadă, Primăria Dobromir execută lucrări de reabilitare a căminului cultural din localitatea Pădureni. 
Lucrările, ce se realizează cu fonduri de la bugetul local, presupun refacerea acoperișului, înlocuirea geamurilor și a ușilor dar și zugrăveli interioare și exterioare. 
„Locuitorii din Pădureni aveau nevoie de un spațiu în care să își organizeze diferitele evenimente din viața lor. Clădirea nu a mai fost modernizată de ani buni și de aceea am alocat bani de la bugetul local pentru realizarea acestor lucrări. Sperăm ca până în toamnă să finalizăm investiția”, a precizat Iusein Visel, primarul comunei Dobromir.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*