Veste bună pentru locuitorii din comuna Mircea Vodă! În toamnă vor fi demarate lucrările de asfaltare a 9 kilometri de drumuri

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Administrația locală a atribuit contractul de proiectare și execuție pentru asfaltarea a 8,9 kilometri de drumuri în localitățile Mircea Vodă, Satu Nou și Țibrinu. Investiția ce are ca scop modernizarea infrastructurii rutiere va fi demarată în toamna acestui an.
Contractul de finanțare pentru proiectul  “Modernizare drumuri locale în comuna Mircea Vodă” a fost semnat anul trecut în luna mai. Finanțarea a fost obținută de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa a II a.
Investiția presupune modernizarea sistemului rutier prin înlăturarea pietrei existente, așternere covor asfaltic, construire accese proprietăți și amenajarea rigolelor pentru scurgerea apelor pluviale.
„A fost semnat contractul pentru proiectare și execuție a lucrărilor de asfaltare. Societatea va executa în termen de 30 de zile proiectul tehnic, iar în toamnă vor fi demarate lucrările de asfaltare. Pentru selectarea străzilor ce vor fi modernizate am ținut cont de  gradul de circulație dar și de starea de degradare a acestora”, a menționat primarul, George Ionașcu.
În continuare, vom prezenta drumurile comunale ce vor beneficia de modernizare:
Mircea Vodă: strada Viilor, Fundătura Primăriei, strada Livezilor, strada Mărgăritarului, strada Fulgerului, strada Mărului, strada Viorelelor, strada Primăverii, strada Mecanizării tronson I și II, strada Lalelelor, derea strada Viorelelor, strada Rozelor tronson II.
Satu Nou: strada Nouă, strada Înfrățirii, strada Tineretului, strada Speranței, strada Răzoarelor, strada Ion Creangă, strada Vasile Alecsandri, strada Școlii tronson II, strada Trandafirului tronson I, strada Prunului tronson I, strada Caisului tronson I, strada Vișinului, strada Atelierului, strada Căminului tronson II, strada Principală tronson I și II.
Țibrinu: strada Principală.
Perioada de realizare a investiției este de 37 de luni, iar valoarea lucrărilor de asfaltare și executare a proiectului tehnic se ridică la suma de 9.187.887,39 lei fără TVA.

Articole din editia din data de August 2019

 • Sportivii C. S. Dacia Mircea Vodă prezenți la Campionatul Internațional de Kung Fu Cup 2019

  Administratie locala
 • Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 Măsura M8 „SPRIJIN PENTRU INFRASTRUCTURA SOCIALA A TERITORIULUI GAL DOBROGEA SUD- VEST” Sesiunea Nr.3

  Administratie locala
 • Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 Măsura M6 „INVESTITII IN EFICIENTIZAREA ENERGETICA A SOLICITANTILOR DIN TERITORIUL GAL DOBROGEA SUD-VEST” Sesiunea Nr.2

  Administratie locala
 • 28 de persoane din Satu Nou au absolvit cursul de infirmier

  Administratie locala
 • Fundație din Oldanda oferă gratuit proteze mamare

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771