Armonie de culori la vernisajul Taberei de Pictură de la Medgidia

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

Cultura

Încă o ediție a Taberei Internaționale de Pictură ,,Lucian Grigorescu” a ajuns cu succes, la final. 
Desfășurată în perioada 26 iulie - 03 august 2019, ediția a  XVI-a a taberei de pictură a reunit la Medgidia 20 artiști plastici din șase țări, după cum urmează: Adina Dogaru, Anda Tănasă, Dan Cârjoi, Daniela Gherghe, Eusebio Spînu, Ioana Lavinia Streinu, Mircea Costea, Zigman Claudia, Zigman Mihai (România); Ivanka Petrova, Petia Ilieva, Fikrat Salimov, Milcho Bonev, Todor Iliev (Bulgaria); Feridun Işıman (Cipru de Nord); Leticia Sansores, Tana Ribeiro (Germania); Vasile Rață (Republica Moldova) Bahri Genç, Kenan Özgür (Turcia). 
Sâmbătă, 3 august, în cadrul vernisajului care a avut loc în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor ,,Lucian Grigorescu”, pictorii și-au expus lucrările realizate în cadrul taberei. Acestea au fost atent analizate de criticul de artă Alice Dinculescu, care a prezentat publicului venit să vizioneze tablourile particularitățile și unicitatea specifice fiecărui pictor în parte. În prezent, colecția de artă a municipiului Medgidia numără peste 500 de tablouri.
Artiștii plastici au fost felicitați de primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, care le-a mulțumit pentru faptul că, grație talentului, implicării și originalității fiecăruia, paleta culturală a municipiului devine, începând de astăzi mai bogată și mai variată. Totodată, edilul a precizat că va susține în continuare acest eveniment cultural important de la Medgidia. De asemenea, pictorii nu au plecat din tabără fără trofeele oferite în semn de apreciere și recunoștință de organizatori.
Ediția din acest an a fost organizată în cadrul proiectului ,,Culture in Eternity”, finanțat prin Programul România-Bulgaria Cross-Border Cooperational Programme 2014-2020, Axa Prioritară 2 O regiune Verde, Obictiv Specific - 2.1.Îmbunătățirea utilizării durabile a resurselor și patrimoniului cultural.

Album foto

 • Articole din editia din data de August 2019

 • Sportivii C. S. Dacia Mircea Vodă prezenți la Campionatul Internațional de Kung Fu Cup 2019

  Cultura
 • Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 Măsura M8 „SPRIJIN PENTRU INFRASTRUCTURA SOCIALA A TERITORIULUI GAL DOBROGEA SUD- VEST” Sesiunea Nr.3

  Cultura
 • Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 Măsura M6 „INVESTITII IN EFICIENTIZAREA ENERGETICA A SOLICITANTILOR DIN TERITORIUL GAL DOBROGEA SUD-VEST” Sesiunea Nr.2

  Cultura
 • 28 de persoane din Satu Nou au absolvit cursul de infirmier

  Cultura
 • Fundație din Oldanda oferă gratuit proteze mamare

  Cultura
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiectul ”Culture in eternity”, ajuns la bun sfârșit, în municipiul Medgidia

  Cultura
 • Ziua Dobrogei marcată în municipiul Medgidia

  Cultura
 • Tradiția Festivalului de Lupte și Reconstituiri Istorice - DAPYX a continuat și în acest an cu mare succes - ”La Medgidia, eroii nu mor niciodată!”

  Cultura
 • Vernisajul Taberei de Pictură „Lucian Grigorescu”, veselie și culoare transpusă pe pânză

  Cultura
 • Cea de-a IX-a ediție a Festivalului „Tinere Speranțe” s-a încheiat cu succes la Medgidia

  Cultura
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771