Obiective îndrăznețe în comuna Tîrgușor

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Primarul comunei, Viorel Petre, are pe agenda de lucru din acest an realizarea mai multor proiecte și investiții, dar și continuarea sau finalizarea lucrărilor începute în trecut.
După aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2019, autoritățile locale pot demara lucrările și investițiile din Planul anual de achiziții publice.
Una dintre investițiile ce va fi realizată cu fonduri de la bugetul local presupune reabilitarea și dotarea căminului cultural din Tîrgușor. Lucrările presupun compartimentarea spațiului existent și crearea unei bucătării și a unor grupuri sanitare, reparare scenă, anvelopare la exterior. Instituția culturală va fi dotată cu mobilier specific dar și cu veselă pentru buna desfășurare a evenimentelor. Conform declarațiilor primarului Viorel Petre, a fost executată documentația de avizare a lucrărilor de investiții (DALI) iar în prezent s-a demarat procedura de licitație pentru desemnarea societății care va executa atât proiectarea cât și execuția lucrărilor. Valoarea investiției se ridică la suma de 200.000 de lei.
Construire capelă mortuară este un alt proiect pe care autoritățile locale îl vor realiza în acest an cu fonduri de la bugetul local și care se află în fază de proiectare.
Pentru ca locuitorii din Mireasa să aibă un loc în care să participe la diferite evenimente, se va transforma școala în cămin cultural. Lucrările vor presupune reabilitarea clădirii existente dar și dotarea cu mobilier.
Pentru ca elevii și tinerii din comună să practice sport în orice perioadă a anului, administrația locală ca monta un balon peste terenul multifuncțional din Tîrgușor. Fondurile pentru această lucrare provin de la bugetul local dar și de la Consiliul Județean Constanța.
Administrația locală Tîrgușor a obținut fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru modernizarea, tehnologizarea rețelei de apă din localitatea Mireasa. Lucrarea a fost realizată în proporție de 98%, urmează branșarea la rețeaua de energie electrică, apoi se va întocmi procesul verbal de recepție.
De această investiție, care a presupus construirea unei stații de pompare și reabilitarea celei existente, construirea unui bazin de acumulare , vor beneficia aproximativ 120 de gospodării.
Un alt proiect ce a obținut finanțare de la MDRAP presupune reabilitare rețea de apă și puț de apă dar și construire stație de epurare. Lucrarea presupune introducerea rețețelor de apă și canalizare pe o distanță de 20 de kilometri. Primarul Viorel Petre ne-a informat că în prezent se obțin avizele necesare pentru emiterea autorizației de construire și că într-o lună de zile vor fi demarate lucrările.
aAnul trecut a fost semnat și contractul de proiectare și execuție lucrări pentru asfaltare străzi în localitățile Mireasa și Tîrgușor pe o distanță de 11 kilometri. Urmează să dăm ordinul de începere a lucrărilor după ce se execută aproximativ 15% din proiectul de apă și canalizarea, a mai precizat Viorel Petre, primarul comunei Tîrgușor.

Articole din editia din data de Aprilie 2019

 • Crucea Rosie Germană în vizită la Medgidia

  Administratie locala
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Administratie locala
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Obiective îndrăznețe în comuna Tîrgușor

  Administratie locala
 • Lucrări de pietruire a drumurilor din Comana

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771