Lucrări de pietruire a drumurilor din Comana

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Primarul, Ion Șchiopu a reușit pe parcursul a trei ani de zile să modernizeze prin pietruire toate drumurile din comună.
Obiectivul principal al edilului Ion Șchiopu este ca până la terminarea mandatului să modernizeze drumurile de pământ din comuna Comana. Astfel, în 2017 s-au pietruit aproximativ 5 kilometri de drumuri în localitatea Tătaru. În anul 2018, s-au pietruit circa 4 kilometri în satul Pelinu și s-a reabilitat un kilometru de drum prin asfaltare de la Drumul European E675 până la fostul sediul al IAS Amzacea. De asemenea de la IAS Amzacea până în localitatea Pelinu, drumul a fost pietruit, la fel și toate străzile din localitate. Programul de pietruire va fi continuat și în acest an prin modernizarea străzilor din satul Comana. În 2019 se vor pietrui și reabilita circa 9000 de mp de drumuri. Lucrările vor fi realizate de către RAJDP Constanța, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean. Valoarea investiției este de aproximativ 440.000 lei.
aÎn comună nu mai există nici un metru pătrat de drum de pământ, lucrările pe care le executăm acum au ca scop repararea străzilor deja pietruitea, a precizat Primarul, Ion Șchiopu.
Extindere și modernizare dispensar în Comana
Pentru ca locuitorii din Comana să beneficieze de servicii medicale de calitate, administrația locală a obținut finanțare de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru aExtindere și modernizare dispensar uman în localitatea Comanaa. Contractul de finanțare, semnat în anul 2017 are o valoare de 650.000 de lei. Din cauza creșterii salariale în domeniul construcțiilor s-a ridicat valoarea investiției cu aproximativ 300.000 de lei. Această sumă trebuie suportată de către administrația locală din bugetul propriu. aÎn urma unor discuții purtate cu autoritățile județene am reușit să obținem sprijin financiar pentru a putea realiza această lucrarea, a mai precizat edilul.
Lucrările la dispensar presupun extinderea clădirii cu o suprafață de 200 mp, unde se va amenaja un cabinet de stomatologie. În prezent în clădirea sanitară există cabinete de medicină de familie. Cabinetul stomatologic va fi dotat cu aparatură de ultimă generație dar din alte surse de finanțare decât cele obținute de la MDRAP.

Articole din editia din data de Aprilie 2019

 • Crucea Rosie Germană în vizită la Medgidia

  Administratie locala
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Administratie locala
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Obiective îndrăznețe în comuna Tîrgușor

  Administratie locala
 • Lucrări de pietruire a drumurilor din Comana

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771