Modernizarea infrastructurii rutiere, prioritatea autorităților locale din Cobadin

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Autoritățile locale din Cobadin au întocmit bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2019 și au stabilit prioritățile și investițiile ce vor fi realizate în acest an.
Principalele investiții pe care administrația locală Cobadin le va realiza în acest an sunt în domeniul infrastructurii rutiere. Modernizarea și dezvoltarea rețelelor de drumuri rămâne pe lista de priorități a edilului Cornel Cocoș.
aAm creionat bugetul, perspectivele nu sunt pe măsura așteptărilor dar ne vom descurca și anul acesta. După toate calculele făcute vom avea resurse financiare pentru punerea în practică a câtorva din Cobadin cât și din satele prevăzute în planul anual al achizițiilor publicea, a precizat Cornel Cocoș, primarul comunei.
Prioritatea din acest an va fi amenajarea, prin pietruirea drumurilor de pământ din cartierul nou de locuințe din Cobadin dar și din satele Conacu, Negrești și Viișoara.
De asemenea, săptămâna aceasta autoritățile locale au eliberat autorizația de construire și au dat ordinul de începere a lucrărilor ce presupun asfaltarea a 2,9 kilometri de străzi în Cobadin și 5,7 kilometri în Viișoara. Investiția se realizează cu fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa 1.
Din fonduri de la bugetul local, anul acesta în comună se vor amenaja trotuarele pe o distanță de aproximativ 3 kilometri. Conform graficului realizat de autorități se vor constru trotuare pe: strada Alinelor, Șoseaua Negrești și Soseaua Viișoarei în localitatea Cobadin și pe strada Crîngului în localitatea Viișoara.
Autoritățile au despus la Compania Națională de Investiții o cerere de finanțare pentru construirea unei baze sportive în localitatea Cobadin.
Viceprimarul comunei, Ion Dinescu ne-a informat că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Constanța cu Ministrul Dezvoltării, a solicitat sprijin pentru realizarea proiectului privind introducerea rețelei de apă în localitatea Negrești.

Articole din editia din data de Aprilie 2019

 • Crucea Rosie Germană în vizită la Medgidia

  Administratie locala
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Administratie locala
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Obiective îndrăznețe în comuna Tîrgușor

  Administratie locala
 • Lucrări de pietruire a drumurilor din Comana

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771