Fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea comunei Saraiu

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

În ultimii ani, administrația locală Saraiu a atras fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale Administrației Publice atât prin Programul Național de Dezvoltare Locală cât și de la Compania Națională de Investiții, societate aflată în subordinea ministerului. Edilul, Dorinela Irimia, dar şi toată administraţia locală, întreaga familie Saraiu, se ghidează în activitatea destinată dezvoltării comunei după deviza aFapte, nu vorbe!a
Modernizare grădiniță în Dulgeru, reabilitare și extindere dispensar în Saraiu, modernizare și completare gospodărie de apă în Saraiu, asfaltare străzi în Dulgheru, sunt proiectele ce au obținut finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
Proiectul privind aReabilitarea, modernizarea şi dotarea grădiniţei cu program normal din localitatea Dulgheru, comuna Saraiu, judeţul Constanţaa are o valoare de 601.183,34 lei.
Realizarea acestei investiții, de care vor beneficia aproximativ 40 de copii, are ca scop crearea unor condiţii optime pentru defășurarea activitățiilor educaționale. Investind în unităţile de învăţământ se doreşte evitarea abandonului şcolar şi încurajarea elevilor să continue acest parcurs al educaţiei fără de care nu pot ajunge la îndeplinirea visurilor.
Sănătatea și educația sunt factori ce influențează dezvoltarea personală a oamenilor iar prin realizarea investițiilor în aceste domenii se creează condițiile absolut indispensabile pentru o viață bună. De aceea, edilul Dorinela Irimia a obținut fonduri și pentru aReabilitare, extindere și dotare dispensar uman, comuna Saraiu, județul Constanțaa. Investiția are o valoare de 1.588.865,06 lei și presupune consolidarea clădirii și extinderea cu un etaj. Prin dotarea cabinetelor la standarde europene cu laborator de analize, ecograf și aparatură medicală, locuitorii vor beneficia de servicii medicale de calitate.
Modernizarea infrastructurii rutiere din localitatea Dulgheru este un alt obiectiv al administrației locale. În acest sens, prin proiectul aAsfaltare străzi în localitatea Dulgheru, comuna Saraiu, județul Constanțaa, ce are o valoare de 14.908.665 lei, se vor reabilita 17,5 kilometri de drumuri.
Și proiectul aModernizare și completare gospodărie de apă, comuna Saraiu, județul Constanțaa, cu o valoare de 1.930.375 lei va fi realizat în acest an.
aInvestițiile vor fi demarate în acest an. Pentru proiectul privind reabilitarea grădiniței din Dulgheru a fost desemnat constructorul. Pentru toate celelalte ne aflăm în faza de evaluare financiară a ofertelor, urmând să desemnăm societățile care vor executa lucrărilea, a precizat primarul, Dorinela Irimia.
Prin Compania Națională de Investiții în comună se realizează alte două proiecte, pentru care lucrările sunt în plină desfășurare. Este vorba despre construire sală de sport în Saraiu, investiție în valoare de 2.120.223,39 lei, ce va fi amplasată în curtea şcolii.
Cel de-al doilea proiect vizează reabilitarea, modernizarea, construirea, extinderea și dotarea centrului cultural din Saraiu. Valoarea investiției se ridică la suma de 3.580.700 lei.

Album foto

 • Articole din editia din data de Aprilie 2019

 • Crucea Rosie Germană în vizită la Medgidia

  Administratie locala
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Administratie locala
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Obiective îndrăznețe în comuna Tîrgușor

  Administratie locala
 • Lucrări de pietruire a drumurilor din Comana

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771