Comuna Albești în plină dezvoltare

22 Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Gheorghe Moldovan, primarul comunei, are de implementat anul acesta mai multe proiecte de importanță majoră pentru dezvoltarea comunei.
Investițiile pentru dezvoltarea comunei vor fi realizate cu fonduri guvernamentale, europene, județene dar și de la bugetul local. Deși anul acesta sumele primite de la bugetul de stat sunt mult mai mici față de anul trecut, primarul Gheorghe Moldovan va continua implementarea proiectelor începute.
Modernizarea infrastructurii rutiere a fost și este una dintre prioritățile edilului, de aceea a obținut finanțare de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice atât în prima etapa cât și în cea de-a doua a Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).
aModernizare și reabilitare străzi în comuna Albești, județul Constanțaa pe o lungime de 4269,16 metri liniari. Proiectul este finanțat prin PNDL I și are o valoare totală de 4.378.520,59 lei și se află în faza de licitație pentru desemnarea societății care va executa lucrările.
aModernizare și reabilitare drumuri în comuna Albești, județul Constanțaa presupune asfaltarea străzilor 5080,00 metri liniari. Fondurile pentru realizarea acestei investiții au fost obținute prin PNDL II și au o valoare de 7.693.883,95 lei. Și acest proiect se află în faza de licitație pentru desemnarea societății care va executa lucrările.
Un alt proiect pe care autoritățile îl implementează în această perioadă presupune aAchiziție autospecială de colectat deșeuri de către comuna Albești, jud. Constanțaa. Finanțarea a fost obținută prin GAL aDobrogea Verdea și are o valoare totală de 496.894,24 lei.
Autoritățile din Albești investesc și în infrastructura educațională, pentru a crea instituții de învățământ moderne în care copiii să își desfășoare activitatea. În prezent se lucrează la construirea unei grădinițe în localitatea Albești. Investiția, ce presupune atât construirea insituției de învățământ preșcolar cât și dotarea acesteia, are o valoare de 867.810,86 lei, și se realizează prin Ministerul Educației Naționale.
Pentru a oferi și copiilor din localitatea Cotu Văii, un spațiu modern în care să-și pună bazele educației, autoritățile vor construi o grădiniță cu program prelungit. Fondurile în valoare de 3.574.625,91 lei au fost obținute prin Programul Național de Dezvoltare Rurală pe submăsura 7.2.
Amintim că administrația locală a implementat proiectul aDotare cămin cultural comuna Albești, jud.Constanțaa. Fondurile pentru această investiție în valoare de 879.556,08 lei au fost obținute prin Programul Național de Dezvoltare Rurală pe submăsura 7.6.


Articole din editia din data de 22 Aprilie 2019

 • Crucea Rosie Germană în vizită la Medgidia

  Administratie locala
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Administratie locala
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Obiective îndrăznețe în comuna Tîrgușor

  Administratie locala
 • Lucrări de pietruire a drumurilor din Comana

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei piețe de pește în Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joacă în centrul orașului Negru Vodă

  Administratie locala
 • Capelă mortuară în localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de pământ din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din Ciobanu pregătite pentru noul an școlar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771