Demersuri pentru începerea cursurilor de formare profesională pentru locuitorii din Satu Nou

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Proiectul integrat aFORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperăa acționează pe șapte direcții de dezvoltare și implementare începând de la îmbunătățirea confortului de locuit, continuând prin rezolvarea problemelor de sănătate pentru sătenii selectați și eligibili și terminând cu crearea de locuri de muncă pentru acești oameni.
Una dintre activitățile proiectului vizează creşterea gradului de ocupare al persoanelor inactive din comunitatea marginalizată Satu Nou - 64 de programe de ucenicie și înființarea a 60 de noi locuri de muncă.
În proiect vor fi derulate programe de formare profesională pentru 190 cursanţi din grupul ţintă, pentru a creşte astfel nivelul competenţelor acestor persoane în vederea unei adaptabilităţi sporite la piaţa muncii.
În cadrul activității se urmărește și facilitarea tranziției de la sistemul de învățământ la piața muncii prin măsuri integrate de consiliere și formare profesională. Un număr de 64 de persoane vor participa la programe de ucenicie la locul de muncă.
Susţinerea măsurilor de ocupare va fi realizată prin acordarea de subvenţii angajatorilor pentru ucenici şi pentru susţinerea a 60 de noi locuri de muncă create.
Pentru a putea începe cursurile de formare profesională s-a organizat pe data de 12.04.2019 selecția de oferte pentru desemnarea unui formator care să susțină cursul de calificare în meseria - infirmieră.
În urma verificării celor două dosare depuse, comisia a ajuns la concluzia că acestea nu îndeplinesc condițiile cerute. Astfel, la sfârșitul lunii aprilie urmează o nouă selecție de oferte, după care se va stabili data începerii cursului.
În paralel au fost făcute înscrierile pentru participarea la curs, 28 de persoane din Satu Nou vor urma cursul de infirmieră.
Proiectul aFORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperăa are ca obiectiv general pe termen lung creşterea calităţii vieţii şi combaterea sărăciei şi excluziunii sociale la nivelul comunităţii marginalizate cu 46% populaţie de etnie romă - Satu Nou, comuna Mircea Vodă, judeţul Constanţa.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, axa prioritară 4 aIncluziunea socială și combaterea sărăcieia.
Pentru mai multe informații despre implementarea proiectului accesați site-ul: www.fortin.ro
Articole din editia din data de Aprilie 2019

 • Crucea Rosie Germană în vizită la Medgidia

  Administratie locala
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Administratie locala
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Obiective îndrăznețe în comuna Tîrgușor

  Administratie locala
 • Lucrări de pietruire a drumurilor din Comana

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771