Comuna Amzacea solicită fonduri de la CNI pentru realizarea investițiilor

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

De cele mai multe ori bugetele administrațiilor locale nu permit realizarea investițiilor în comune. Șansa autorităților locale, pentru dezvoltarea localităților este accesarea fondurilor atât guvernamentale cât și europene. Este și cazul administrației locale Amzacea. Pentru ca locuitorii să beneficieze de servicii de calitate, conducerea instituției a depus cereri de finanțare la Compania Națională de Investiții (CNI) pentru construirea unei săli de sport în localitatea General Scărișoreanu și a unui cămin cultural în Amzacea.
aAm depus la Compania Națională de Investiții cereri de finanțare pentru realizarea a două proiecte, este vorba despre construirea unui cămin cultural în Amzacea și a unei săli de sport în General Scărișoreanu. Ne dorim să obținem fondurile și să putem oferi locuitorilor cele mai bune condiții de traia, a precizat edilul Constantin Radu.
Construirea unui cămin cultural în Amzacea este o dorință veche a edilului, Constantin Radu. Este un proiect pe care vrea să îl realizeze înca din anul 2007, însă până la această dată nu a fost obținută nici o sursă de finanțare, deși proiectul a fost despus la mai multe instituții ale statului.
Dacă s-ar aproba cererea de finanțare depusă la CNI, noul cămin cultural va avea o suprafață de 392 metri pătrați. Clădirea va fi construită în regim P+1 și va avea sală de spectacole, sală de conferintă, foaiere, grupuri sanitare. În incinta instituției culturale se va amenaja și bibiloteca dar și o sală de internet.
Sala de sport, pe care autoritățile doresc să o construiască în localitatea General Scărișoreanu, va fi amplasată în curtea școlii și va fi folosită atât de elevi pentru efectuarea orelor de educație fizică, cât și de ceilalți locuitori pentru desfășurarea activităților cultural artistice și sportive.
Conform proiectului tehnic, sala de sport cu tribună va avea o capacitate de 180 de locuri, zonă de joc, vestiare, cabinet de prim-ajutor, grupuri sanitare.

Articole din editia din data de Aprilie 2019

 • Crucea Rosie Germană în vizită la Medgidia

  Administratie locala
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Administratie locala
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Obiective îndrăznețe în comuna Tîrgușor

  Administratie locala
 • Lucrări de pietruire a drumurilor din Comana

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771