Prioritățile administrației locale Dobromir pentru acest an

Martie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Pe agenda de lucru a primarului Iusein Visel pentru acest an se află o serie de proiecte și investiții ce au ca scop dezvotarea și modernizarea comunei dar și crearea unui trai mai bun pentru toți locuitorii.
Administrația locală a obținut fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa a II a, de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), pentru construirea unei grădinițe noi în localitatea Văleni. Conform declarațiilor edilului, documentația necesară organizării licitației pentru desemnarea constructorului a fost publicată în SICAP (sistemul electronic de achiziții publice).
Printre investițiile pe care autoritățile locale le vor realiza în domeniul infrastructurii educaționale se numără și reabilitarea școlii din localitatea Lespezi. Instituția de învățământ are trei săli de clasă, iar autoritățile au în plan extinderea acesteia prin construirea grupurilor sanitare. Lucrarea se va realiza cu fonduri de la bugetul local.
De asemenea, în acest an vor fi reluate lucrările școlii vechi din Văleni, ce au fost începute în anul 2015. Și această investiție se realizează cu fonduri din bugetul local.
Printre prioritățile edilului se numără și reabilitarea sistemului de iluminat public. Proiectul presupune înlocuirea lămpilor existente cu unele de tip led. Se va moderniza sistemul în toate satele comunei prin montarea unui număr de 600 de lămpi.
În comuna Dobromir sunt aproximativ 35 de kilometri de drumuri. În acest an, administrația locală și-a propus pietruirea străzilor pe o distanță de 7,2 kilometri. aDacă reușim pietruirea celor 7,2 km, comuna nu va mai avea nici un metru de drumuri de pământ. Un alt proiect pe care ne dorim să îl realizăm presupune înființarea sistemului de alimentare cu a apă și a sistemului de canalizare în comună. Este vorba despre 15 kilometri de rețele. Avem studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, căutăm surse de finanțare pentru realizarea investițieia, a precizat primarul comunei Dobromir, Iusein Visel.
Proiecte prin Compania Națională de Investiții
Administrația locală a depus, la Compania Națională de Investiții, mai multe cereri de finanțare pentru realizarea unor obiective în comună. Mai exact, este vorba despre: construire cămin cultural și sală de sport cu 180 de locuri în Dobromir, dar și construire sediu nou Primărie.
Pentru ca cei 3200 de locuitori ai comunei să aibă acces la servicii și utilități de calitate, autoritățile au depus în luna martie, la MDRAP, o cerere de finanțare pentru introducere rețea de gaze naturale în toate satele comunei.


Articole din editia din data de Martie 2019

 • Prioritățile administrației locale Dobromir pentru acest an

  Administratie locala
 • Colectarea gunoiului din comuna Ciobanu va fi realizată de Iridex Group Salubrizare

  Administratie locala
 • Primăria Băneasa a lansat proiectul aResurse şi iniţiative comune dedicate mediului înconjurător (JOYRIDE)a

  Administratie locala
 • Copiii din Tuzla participă la activități în cadrul programului aȘcoala Altfela

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea parcului din centrul comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771