Investiții pentru o viață mai bună în comuna Siliștea

Martie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Printre prioritățile administrației locale Siliștea, pentru acest an, se numără investiții precum asfaltarea drumurilor, extinderea rețelei de canalizare dar și a rețelei de apă. Fondurile pentru realizarea acestor lucrări provin la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
Administrația locală Siliștea va demara în perioada următoare lucrări de extindere a rețelei de canalizare, în localitățile Siliștea și Țepeș Vodă, prin efectuarea racordurilor către curțile gospodăriilor. Introducerea rețelei de canalizare și construirea celor două stații de epurare sunt lucrări ce au fost efectuate în anii trecuți cu fonduri guvernamentale. aPentru acest an ne-am propus să realizăm racordurile către gospodării cu fonduri de la buget local. Sperăm ca în toamna acestui an să punem în funcțiune sistemul de canalizare al comuneia, a precizat Mihai Soare, primarul comunei Siliștea.
De asemenea, autoritățile locale au în derulare un proiect ce prevede extinderea rețelei de apă potabilă în localitatea Țepeș Vodă, cartierul Ferme IAS.
Referitor la proiectul aExtindere rețea publică de alimentare cu apă în cartierul Ferme IAS, sat Țepeș Vodă, comuna Siliștea, județul Constanțaa, edilul ne-a informat că investiția se află în faza de execuție a lucrărilor și că va fi finalizată până la sfârșitul anului. Proiectul presupune introducerea a 2 kilometri de rețele de apă. Noua rețea va fi legată la pompa de apă din localitatea Țepeș Vodă.
Investiția se realizează cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
Așa cum spuneam la începutul articolului, printre prioritățile autorităților din Siliștea se află și reabilitarea și modernizarea drumurilor din comună.
Drumurile comunale vor fi asfaltate prin proiectul aReabilitare şi modernizare străzi în comuna Siliştea, judeţul Constanţaa, proiect ce a obținut finanțare de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
Proiectul presupune asfaltarea a 10 kilometri de drumuri. Primarul Mihai Soare ne-a informat că a fost inițiată procedura de achiziție publică în vederea atribuirii contractului de proiectare și execuție a lucrărilor. După desemnarea societății câștigătoare se va semna contractul pentru demararea investiției.
Valoarea totală a proiectului este de 9.296.239 lei, cu TVA, din care de la bugetul de stat se asigură 8.890.800 lei, cu TVA.

Articole din editia din data de Martie 2019

 • Prioritățile administrației locale Dobromir pentru acest an

  Administratie locala
 • Colectarea gunoiului din comuna Ciobanu va fi realizată de Iridex Group Salubrizare

  Administratie locala
 • Primăria Băneasa a lansat proiectul aResurse şi iniţiative comune dedicate mediului înconjurător (JOYRIDE)a

  Administratie locala
 • Copiii din Tuzla participă la activități în cadrul programului aȘcoala Altfela

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea parcului din centrul comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Antoneta Prodan, viceprimarul suspendat din Castelu a câștigat procesul intentat de Prefectul Județului Constanța

  Administratie locala
 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771