5 familii din Satu Nou vor beneficia de extinderea locuințelor

Martie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri Europene

Proiectul integrat aFORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperăa acționează pe șapte direcții de dezvoltare și implementare începând de la îmbunătățirea confortului de locuit, continuând prin rezolvarea problemelor de sănătate pentru sătenii selectați și eligibili și terminând cu crearea de locuri de muncă pentru acești oameni. Proiectul a fost demarat la sfârșitul lunii martie și de atunci coordonatorii și experții au făcut pași importanți pentru implementarea fiecărei activități.

Una dintre activitățile proiectului vizează îmbunătăţirea condiţiilor de locuit ale persoanelor din grupul ţintă - 22 de locuințe vor fi extinse cu câte o cameră de 20 mp și 90 de panouri solare vor fi montate astfel încât beneficiarii să aibe dotările minime necesare pentru apă caldă și încălzire.
În cadrul activității se vor realiza lucrări de reparaţii, consolidări structurale, izolaţie termică şi încălzire a locuinţei, extinderi de camere, îmbunătățirea igienei locuinţei şi spaţiilor conexe, conectare la reţelele de utilităţi - gaze, apă, electricitate etc, pentru a reduce pericolul pe care locuirea precară îl reprezintă pentru siguranţa familiilor şi pentru a facilita îmbunătăţirea stării de sănătate şi a capacităţii de învăţare şi ocupare a persoanelor din grupul ţintă.
În urma deplasărilor în teren, efectuate de experții din cadrul proiectului și arhitectul care se va ocupa de proiectarea camerelor de locuit, și a analizei actelor de proprietate a persoanele care îndeplinesc condițiile de eligibilitate s-a hotărât că în primă fază 5 familii din Satu Nou vor beneficia de extinderea locuințelor. În perioadă următoare se vor obține avizele necesare pentru emiterea autorizației de construire.

Două patiserii și un salon de înfrumusețare sunt afacerile ce vor beneficia de vor primi subvenții de minimis de până la 25.000 euro
Printre obiectivele specifice ale proiectului aFORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperăa se numără și susţinerea antreprenoriatului în cadrul comunităţii, pentru constituirea a 41 de microintreprinderi şi înfiinţarea şi dezvoltarea unui centru antreprenorial la nivelul comunităţii pentru facilitarea interrelațiilor de afaceri între noii antreprenori şi întreprinzători din afara comunităţii, fiind asigurată o piaţă de desfacere adecvată pentru noile produse şi servicii dezvoltate de către noii antreprenori susţinuţi prin implementarea activităţii.
În urma realizării și prezentării planului de afaceri în vederea obținerii grantului de 25.000 de euro și a evaluării acestora, de către o comisie în baza unor metodologii stabilite, 3 persoane au acumulat punctajul maxim.
Aceștia și-a înființat societățile comerciale pentru a beneficia de subvenție. Astfel două persoane vor deschide câte o patiserie în localitatea Satu Nou (una pe strada Mărului și una pe strada Principală) și o persoană va folosi fondurile pentru amenajarea unui salon de înfrumusețare și frizerie.
47 persoane au beneficiat de tratament la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol, în lunile februarie și martie
În cadrul proiectului se are în vedere dezvoltarea şi furnizarea de servicii sociale, medicale şi medico-sociale pentru grupul ţintă din comunitatea marginalizată Satu Nou, urmărind dezvoltarea socială şi creşterea stării de sănătate a persoanelor din grupul ţintă prin furnizarea de servicii integrate de către echipe multi-functionale, fiind pus un accent deosebit pe prevenţie dar şi pe recuperarea medicală şi promovarea sănătăţii.
Astfel, în luna februarie 32 persoane, adulți și copii, din grupul țință au fost internate pentru o perioadă de două săptămâni la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol și au beneficiat de tratament gratutit. În luna martie, din primul grup au făcut parte 15 persoane care au beneficiat de sevicii medicale.Cel de-al doi-lea grup urmează să plece la sanatoriul din Techerghiol la sfârșitul lunii.
Proiectul aFORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperăa are ca obiectiv general pe termen lung creşterea calităţii vieţii şi combaterea sărăciei şi excluziunii sociale la nivelul comunităţii marginalizate cu 46% populaţie de etnie romă - Satu Nou, comuna Mircea Vodă, judeţul Constanţa.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, axa prioritară 4 aIncluziunea socială și combaterea sărăcieia.
Pentru mai multe informații despre implementarea proiectului accesați site-ul: www.fortin.roAlbum foto

 • Articole din editia din data de Martie 2019

 • Prioritățile administrației locale Dobromir pentru acest an

  Fonduri Europene
 • Colectarea gunoiului din comuna Ciobanu va fi realizată de Iridex Group Salubrizare

  Fonduri Europene
 • Primăria Băneasa a lansat proiectul aResurse şi iniţiative comune dedicate mediului înconjurător (JOYRIDE)a

  Fonduri Europene
 • Copiii din Tuzla participă la activități în cadrul programului aȘcoala Altfela

  Fonduri Europene
 • Proiect pentru reabilitarea parcului din centrul comunei Pantelimon

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiectul „Little Energy Super Stars” (“Micii Super Eroi ai Energiei”) implementat de Primăria Lumina

  Fonduri Europene
 • “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se apropie de final. Retrospectivă perioada septembrie-decembrie 2020

  Fonduri Europene
 • Încă 9 locuințe din Satu Nou au fost reabilitate

  Fonduri Europene
 • Lucrări de reabilitare a locuințelor din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Bursa locurilor de muncă din Satu Nou a ajuns la cea de-a șaptea sesiune

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771