Autoritățile locale din Peștera investesc în viitorul copiilor

Februarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii educaționale reprezintă una dintre prioritățile edilului Marius Liviu Petre. Autoritățile locale, alături de cadrele didactice din comună, depun eforturi susţinute şi permanente pentru ca elevii comunei Peştera să poată avea un parcurs şcolar cât mai prielnic spre împlinirea viselor.
Extinderea școlii gimnaziale nr. 1 Peștera este unul dintre proiectele la care administrația locală lucrează în prezent. aAvem în lucru studiul de fezabilitate pentru extinderea instituției de învățâmânt, urmează ca în cursul lunii martie să emitem certificatul de urbanism și de asemenea pregătim documentația pentru obținerea avizelor necesare în vederea depunerii cererii de finanțare a proiectului la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publicea, a precizat edilul Marius Liviu Petre.
În prezent corpul nou al școlii gimnaziale nr.1 dispune de șapte săli de clasă. Prin exindere se vor crea încă două săli de clasă, două laboratoare de fizică-chimie și informatică, spațiu pentru personalul didactic auxiliar (secretariat, contabilitate, informatician), cancelarie, grupuri sanitare pentru elevi, cadre didactice și persoane cu dizabilități.
De această investiție vor beneficia cei 420 de elevi ce frecventează instituția de învățământ.
După ce anul trecut, autoritățile locale au dat startul lucrărilor de amenajare a unui teren multifuncțional lângă sala de sport, acum au în vedere și construirea unei noi săli de sport pe locul celei actuale, care nu mai îndeplinește criteriile tehnice pentru desfășurarea activităților sportive în condiții de siguranță.
Camere de supraveghere video pentru siguranța elevilor
Autoritățile locale au realizat, în prima parte a anului, lucrări de reabilitare a sistemului de supraveghere video, prin introducerea unor camere performante.
aExistă la ora actuală un număr de 43 de camere video care asigură supravegherea tuturor spațiilor școlare atât la interior cât și la exterior. Sitemul de stocare este unul performant, putându-se vizualiza înregistrări în urmă cu 60 de zile. Acest sistem poate fi folosit și la examenele naționale, în interioriul sălilor de clasă fiind prevăzut cu camere ce întregistrează atât video cât și audioa, a mai precizat edilul Marius Liviu Petre.

Articole din editia din data de Februarie 2019

 • Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 - Masura M3 aSPRIJIN PENTRU INSTALAREA TINERILOR FERMIERI IN CADRUL GAL DOBROGEA SUD-VESTa Sesiunea Nr.2

  Administratie locala
 • Curățenie de primăvară în comuna Pecineaga

  Administratie locala
 • Elevii din Dumbrăveni se pregătesc să întâmpine primăvara

  Administratie locala
 • Autoritățile locale din Peștera investesc în viitorul copiilor

  Administratie locala
 • Comuna Ciobanu accesează fonduri pentru creșterea producției de energie regenerabilă

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771