Copiii din Ion Corvin implicați într-un proiect pentru protejarea mediului

27 Februarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Educatie

Administrația locală Ion Corvin va demara anul acesta investiții în domeniul sănătății, educațional dar și în infrastructura localităților prin înființarea rețelei de canalizare și asfaltarea străzilor. Pe lângă realizarea acestor proiecte, edilul Marcela Rădulescu este alături de locuitorii și elevii din comună prin organizarea diferitelor acțiuni și evenimente cultural-sociale.
Ghidată de vocaţia sa ce are la bază dragostea pentru copii şi educaţie, edilul comunei Ion Corvin, Marcela Rădulescu, a atras fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale din comună, cu scopul de a le oferi copiilor unităţi de învăţământ şi condiţii propice desfăşurării orelor de curs. Însă implicarea edilului în educația elevilor nu se oprește aici!!! În această perioadă lucrează la un proiect, în parteneriat cu școala din comună, ce are ca scop igienizarea comunei. aÎmpreună cu cadrele didactice, pregătim o acțiune, ce se va desfășura la sfârșitul lunii martie, care presupune igienizarea comunei de către elevii, prin colectarea peturilor de plastic, a hârtiilor și a altor obiecte care nu sunt biodegradabile. Prin această activitate ne dorim ca elevii să conștientizeze influența pe care o au asupra mediului înconjurător și rolul pe care trebuie să și-l asume în lupta pentru protejarea acestuia. Educaţia pentru mediu are scopul de a îmbunătăţi calitatea vieţii, poate ajuta oamenii să câştige cunoştinţe, deprinderi, motivaţii şi valori de care au nevoie pentru a gospodări eficient resursele pământului şi de a-şi asuma răspunderea pentru menţinerea calităţii mediuluia a precizat edilul Marcela Rădulescu.
În altă ordine de idei, primarul ne-a mai informat că în această perioadă se lucrează la documentațiile necesare pentru demararea tuturor proiectelor ce au obținut finanțare de la Ministeruil Dezvoltării Regionale și Administrație Publice. Amintim că administrația locală Ion Corvin a obținut finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru: construire Şcoală Gimnazială nr.1 Ion Corvin şi grădiniţă cu program normal în localitatea Ion Corvin, reabilitare şi modernizare Şcoală Gimnazială nr.2 Viile, extindere şi reabilitare unitate sanitară în localitatea Ion Corvin, asfaltare străzi în comuna Ion Corvin, realizarea infrastructurii de canalizare şi staţie de epurare în comuna Ion Corvin.
Comuna Ion Corvin sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii
Administraţia locală a comunei Ion Corvin organizează pentru ziua de 8 Martie la căminul cultural din Ion Corvin o petrecere dedicată femeilor din această comună. La acest evenimet sunt aşteptate aproximativ 200 de persoane. Doamnele şi domnişoarele prezente se vor delecta cu muzică de petrecere şi cu un meniu festiv. Pentru participarea la acest eveniment fiecare persoană va contribui cu 50 de lei, diferenţa fiind asigurată de sponsori.

Articole din editia din data de 27 Februarie 2019

 • Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 - Masura M3 aSPRIJIN PENTRU INSTALAREA TINERILOR FERMIERI IN CADRUL GAL DOBROGEA SUD-VESTa Sesiunea Nr.2

  Educatie
 • Curățenie de primăvară în comuna Pecineaga

  Educatie
 • Elevii din Dumbrăveni se pregătesc să întâmpine primăvara

  Educatie
 • Autoritățile locale din Peștera investesc în viitorul copiilor

  Educatie
 • Comuna Ciobanu accesează fonduri pentru creșterea producției de energie regenerabilă

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • Elevii din Ciocîrlia premiați la Concursul national „Made for Europe”

  Educatie
 • Elevii din Siliștea au călătorit prin istorie

  Educatie
 • Programul a��Școala altfel�� desfășurat la Școala Gimnazială Nr. 1 Dumbrăveni

  Educatie
 • Copiii din Tuzla participă la activități în cadrul programului aȘcoala Altfela

  Educatie
 • Elevii Școlii Gimnaziale și preșcolarii din Dumbrăveni implicați în campania de ecologizare a comunei

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771