Modernizarea și extinderea iluminatului public în Băneasa

Februarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Anul trecut, administrația locală Băneasa a accesat fonduri pentru extinderea și modernizarea iluminatului public, prin Programul de cooperare elevețiano-român vizând reducerea disparotăților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene extinse Acțiuni în domeniul energiei durabile în comunitățile din regiuni sărace/subdezvoltate a" aProgramul orașe săracea, Aria de concentrare 4 a" Îmbunătățirea mediului înconjurător, proiectul Fondul pentru acțiuni în domeniul managementului energiei durabile.
Obiectivul general al proiectului aModernizarea și extinderea iluminatului public în Băneasa, județul Constanțaa constă în reducerea consumului de energie electrică cu 50-75% în comuna Băneasa și a costurilor legate de întreținere și mentenanță.
Potrivit declarațiilor primarului, Paul Coliș în această perioadă se pregătește documentația necesară în vederea organizării licitației în Sistemul Electronic de Achiziții Publice pentru desemnarea societății care va executa lucrările.
Proiectul presupune modernizarea sistemul actual, prin înlocuirea lămpilor clasice, mari consumatoare de energie, cu lămpi moderne, cu led, care au o durată de viață considerabil mai mare și ofertă calități superioare pentru iluminatul stradal.
În total, în Băneasa și localitățile care aparțin de oraș se vor înlocui 159 de aparate de iluminat, rețeaua va fi extinsă pe 900 de metri, cu 26 de stâlpi noi, alți 118 stâlpi ambientali și două centrale fotovoltaice.
Valoarea totală a proiectului de modernizare și extindere a iluminatului public este de 4.045 milioane de lei, din care 3.412 milioane reprezintă contribuția nerambursabilă a Guvernului Elvețian.
Investiții cu fonduri guvernamentale
Anul trecut administrația locală a obținut fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa II pentru modernizare drumuri și pentru construirea unei grădinițe în zona Cărpiniș.
Referitor la proiectul privind modernizarea drumurilor, edilul Paul Coliș ne-a informat că în urma licitației a fost desemnată societatea care va executa lucrările și că de asemenea a fost dat ordinul de începere a lucrărilor. Investiția vizează asfaltarea a 5 kilometri de drumuri în satul Făurei, a unui kilometru în localitatea Băneasa pe străzile unde nu se execută lucrări de introducere a conductelor de canalizare, dar și a drumului comunal DC 38, care face legătura între localitățile Făurei și Tudor Vladimirescu pe o distanță de 7 kilometri.
Și proiectul privind construcția grădiniței în zona Cărpiniș va fi demarat anul acesta, potrivit edilului, a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor.


Articole din editia din data de Februarie 2019

 • Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 - Masura M3 aSPRIJIN PENTRU INSTALAREA TINERILOR FERMIERI IN CADRUL GAL DOBROGEA SUD-VESTa Sesiunea Nr.2

  Administratie locala
 • Curățenie de primăvară în comuna Pecineaga

  Administratie locala
 • Elevii din Dumbrăveni se pregătesc să întâmpine primăvara

  Administratie locala
 • Autoritățile locale din Peștera investesc în viitorul copiilor

  Administratie locala
 • Comuna Ciobanu accesează fonduri pentru creșterea producției de energie regenerabilă

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771