Anul 2019 vine cu vești bune pentru locuitorii din Mircea Vodă

Ianuarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Administrația locală din Mircea Vodă va continua și în acest an să realizeze investiții pentru dezvoltarea și modernizarea comunei. Edilul George Ionașcu ne-a vorbit despre o parte din lucrările ce se află pe agenda sa de lucru în următoarea perioadă.
aLocuitorii din zona Mircea Vodă Gară vor beneficia din acest an de rețea de canalizare și de drumuri asfaltate. Anul trecut am realizat proiectul tehnic pentru înființarea rețelei de canalizare. Așteptăm aprobarea bugetului pentru a iniția procedura de desemnare a societății care va executa lucrărilea a precizat primarul George Ionașcu. Edilul a mai menționat că după introducerea rețelei de canalizare și branșarea locuințelor la rețea se vor executa și lucrări de asfaltare a drumurilor. Investițiile vor fi realizate cu fonduri de la bugetul local.
Construirea casei mortuare din localitatea Mircea Vodă este o investiție ce va fi demarată în această vară și pentru care autoritățile locale pregătește documentația necesară. Conform declarațiilor edilului se lucrea la actualizarea indicatorilor tehnico-economici, pentru ca mai apoi lucrarea să fie scoasă la licitație. Capela mortuară ce va fi amplasată în curtea cimitirului ortodox din Mircea Voda va avea o suprafață construită de 256 mp. Noul imobil va avea acces auto din incinta cimitirului și acces pietonal din strada Zambilei.
Edilul George Ionașcu ne-a mai informat că în perioada următoare vor fi continuate lucrările din cadrul proiectului privind modernizarea iluminat public din comună. Astfel vor fi montate un număr de 300 de lămpi tip led în localitatea Mircea Vodă.
Investiția, privind modernizarea sistemului de iluminat public stradal în comuna Mircea Vodă, ce a presupus înlocuirea lămpilor existente cu corpuri de iluminat de tip led în localitățile Satu Nou, Țibrinu, Gherghina, zona Mircea Vodă Gară și de-a lungul drumului județean DJ 225 în Mircea Vodă, a fost realizată cu fonduri de la Consiliul Județean Constanța. . Prin modernizarea sistemului de iluminat public s-a dorit creșterea eficienței iluminatului public din punct de vedere al scăderii costurilor de consum energetic precum și creșterea gradului de securitate a cetățenilor din cadrul comunității și de asemenea se are în vedere și creșterea gradului de siguranță a circulației rutiere și pietonale.Articole din editia din data de Ianuarie 2019

 • Anul 2019 vine cu vești bune pentru locuitorii din Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Investiții pentru modernizarea comunei Grădina

  Administratie locala
 • Centrul multicultural din Dumbrăveni, finalizat în acest an

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din comuna Cobadin, în atenția autorităților locale

  Administratie locala
 • Agenda de lucru a edilului Marius Liviu Petre pentru anul în curs

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771