Investiții pentru modernizarea comunei Grădina

Ianuarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Autoritățile din Grădina au semnat anul trecut, cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE), contractele de finanțare pentru realizarea a trei investiții în comună. Prin realizarea acestora în localitatea Cheia se va construi un dispensar și se va extinde și reabilita sistemul de alimentare cu apă, și se vor asfalta drumurile din cele două sate ale comunei.
Prin proiectul aExtindere și reabilitare sistem alimentare cu apă sat Cheia, comuna Grădina, județul Constanțaa, se va realiza extinderea sistemului de alimentare cu apă pe o distanţă de 5 kilometri. aAnul trecut am desemnat societatea care a executat proiectul tehnic, iar acum suntem în faza de selectare a societății care va executa lucrărilea, a precizat primarul Gabriela Iacobici.
Proiectul aExecuție tramă stradală, evacuare ape pluviale și accese curția, presupune asfaltarea a 10 kilometri de drumuri în localităţile Cheia şi Grădina. De asemenea se vor construi trotuare, rigole, accese pietonale (podeţe) spre curţi pentru fiecare gospodărie.
Un alt proiect ce va fi implementat în acest an vizează: aExecuție imobil a" Dispensar - în localitatea Cheia, comuna Grădina, județul Constanțaa. Proiectul prevede construirea unui imobil nou, ce va fi amplasat într-o zonă neinundabilă, dar şi mobilarea şi utilarea acestuia pentru ca locuitorii satului arondat comunei Grădina să beneficieze de servicii medicale de calitate.
Și pentru aceste două investiții au fost realizate proiectele tehnice, urmând să fie desemnate societățile ce vor executa lucrările.
Fondurile pentru aceste investiții provin de la MDRAPFE prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa a II a.
Continuarea lucrărilor de infrastructură
Primarul Gabriela Iacobici ne-a mai informat că vor fi continuate lucrările din cadrul proiectelor privind înființarea rețelei de canalizare dar și cele privind sistemul de alimentare cu apă în Grădina: aÎn prezent se lucrează la stația de epurare, urmând ca anul acesta să fie introduse rețelele de canalizare pe o distanță de 15 kilometri. Lucrările privind sistemul de alimentare cu apă au fost realizate în proporție de 80%. În prezent se lucrează la stația de pompare a apeia a mai precizat edilul.
Pentru aceste proiecte, administraţia locală Grădina a obţinut finanţare de la Guvern din bugetul MDRAPFE prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală etapa I.

Articole din editia din data de Ianuarie 2019

 • Anul 2019 vine cu vești bune pentru locuitorii din Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Investiții pentru modernizarea comunei Grădina

  Administratie locala
 • Centrul multicultural din Dumbrăveni, finalizat în acest an

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din comuna Cobadin, în atenția autorităților locale

  Administratie locala
 • Agenda de lucru a edilului Marius Liviu Petre pentru anul în curs

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771