Instituțiile de învățământ din comuna Cobadin, în atenția autorităților locale

Ianuarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Elevii din Viișoara vor beneficia, în curând, de noua instituție de învățământ construită și dotată cu fonduri guvernametale obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.
Edilul Cornel Cocoș ne-a informat: aLucrările au fost finalizate, a fost montat mobilierul și de asemenea a fost amenajată și curtea interioară. Din păcate încă nu putem face recepția lucrărilor deorece proiectul tehnic nu corespunde cu construcția. În timpul lucrărilor de construire au fost făcute anumite modificări ce se impuneau datorită terenului pe care este amplasată școala. În prezent se lucrează la refacerea proiectului tehnic și sperăm că vom recepționa clădirea cât mai repede, ne dorim ca elevii să poată să beneficieze de noua instituție de învățământ odată cu începerea semestrului IIa.
Noua școală de la Viișoara este construită în regim P+1 și are o suprafață de 900 mp. Unitatea școlară oferă celor 200 de elevi, săli de clasă, laborator de informatică, sală pentru centrala termica, grupuri sanitare, sală pentru corn și lapte, cancelarie. Investiția în valoare de 2.500.000 lei a fost realizată cu fonduri de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE).
De asemenea, cu fonduri guvernamentale de la MDRAPFE instituția de învățământ a fost dotată și mobilată în urma implementării proiectului aDotare Școala gimnazială nr. 1 Pericle Martinescu Viișoara, clasele I-VIII, comuna Cobadin, județul Constanțaa.
Referitor la lucrările de extindere a Școlii Tătare din Cobadin, primarul Cornel Cocoș ne-a informat că s-au ridicat pereții și s-a turant plafonul, clădirea fiind astfel izolată. Lucrările vor fi reluate odată cu încălzirea vremii.
Școala Tătară dispune în prezent de trei săli de calsă și un grup sanitar. Proiectul de extindere a instituției de învățământ presupune construirea a patru săli de clasă, grupuri sanitare, o sală pentru arhivă și una pentru centrala termică.
Valoarea investiției se ridică la suma de 925.342 lei fară TVA și include atât lucrări de execuție cât și de proiectare. Fondurile provin de la Consiliului Judeţean Constanţa.

Articole din editia din data de Ianuarie 2019

 • Anul 2019 vine cu vești bune pentru locuitorii din Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Investiții pentru modernizarea comunei Grădina

  Administratie locala
 • Centrul multicultural din Dumbrăveni, finalizat în acest an

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din comuna Cobadin, în atenția autorităților locale

  Administratie locala
 • Agenda de lucru a edilului Marius Liviu Petre pentru anul în curs

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771