Agenda de lucru a edilului Marius Liviu Petre pentru anul în curs

Ianuarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Investițiile privind dezvoltarea comunei Peștera vor continua și în acest an. Folosind atât fonduri proprii cât și guvernamentale, autoritățile locale și-au propus ca în acest an să finalizeze lucrările demarate în 2018 și în același timp pregătesc documentația în vederea obținerii finanțării pentru alte proiecte de infrastructură și educaționale.
Edilul Marius Liviu Petre a precizat că pentru acest an are în plan amenajarea a două mini parcuri și a două terenuri de sport multifuncționale, câte unul în localitățile Ivrinezu Mare și Izvoru Mare. Aceste obiective vor fi realizate cu fonduri de la bugetul local.
Pentru a veni în sprijinul elevilor, mai exact pentru a facilita accesul acestora către instituția de învățământ, autoritățile locale vor demara, tot din fonduri proprii, lucrările de construire a unei pasarele pietonale care va traversa dereaua. Aceasta va face legătura între str. Izvorului și școala gimnazială. Pentru această lucrare a fost emis certificatul de urbanism, în prezent autoritățile sunt în faza de obținere a avizelor.
Printre lucrările ce vor fi continuate în acest an se numără, modernizarea sistemului de alimentare cu apă potabilă în localitatea Izvorul Mare, investiție ce a fost realizată în proporție de 85% cu fonduri de la bugetul local dar și de la Consiliul Județean Constanța.
De asemenea vor fi continuate și lucrările de amenajare a terenului de fotbal din localitatea Peștera. aDupă ce anul trecut am realizat lucrările de împrejmuire a terenui de sport și de amenajare zonă pietonală, în 2019 vom continua proiectul cu montarea tribunelor din structură metalică. În următoarea etapă avem în vedere construirea vestiarelor pentru jucători. Proiectul se realizează din fonduri de la bugetul locala, a precizat primarul, Marius Liviu Petre.
Referitor la proiectul aConstrucția rețelei publice de apă uzată în comuna Peștera, județul Constanțaa, ce a obținut finanțare de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene prin Programul Național de Dezvoltare Locală (MDRAFE), edilul ne-a informat că a fost semnat contractul de realizare a proiectului tehnic și de execuție a lucrărilor. Administrația locală a depus documentația pentru obținerea avizelor necesare pentru demararea lucrărilor.
Un alt proiect ce va realizat cu fonduri europene, prin Ministerul Educației presupune construirea unei grădinițe cu două grupe în localitatea Peștera. Pentru realizarea acestei investiții a fost organizată licitația pentru desemnarea societății care va executa proiectul tehnic.
Așa cum spuneam la începutul articolului, autoritățile locale pregătesc documentațiile pentru obținerea finanțării pentru următoarele investiții: construire a două poduri în localitatea Peștera, extindere Școală Gimnazială nr. 1 Peștera, modernizare drumuri comuna Peștera pe o distanță de 17 kilometri, reabilitare sistem de alimentare cu apă în localitatea Peștera. Proiectele vor fi depuse la MDRAPFE odată cu deschiderea Programului Național de Dezvoltare Locală etapa a III a.

Articole din editia din data de Ianuarie 2019

 • Anul 2019 vine cu vești bune pentru locuitorii din Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Investiții pentru modernizarea comunei Grădina

  Administratie locala
 • Centrul multicultural din Dumbrăveni, finalizat în acest an

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din comuna Cobadin, în atenția autorităților locale

  Administratie locala
 • Agenda de lucru a edilului Marius Liviu Petre pentru anul în curs

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771