Lucrări de extindere a reţelei de alimentare cu apă în Faclia -Zona Tabără

Ianuarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Administrația locală Saligny va demara în acest an investiții noi pentru dezvoltarea comunei dar va continua și lucrările începute în anii trecuți. Astfel, în primăvară vor fi demarate lucrările privind extinderea rețelei de alimentare cu apă în localitatea Faclia, zona Tabără.
Anul trecut, în luna mai, edilul Ioan Beiu a semnat contractul de finanțare privind proiectul aExtinderea reţelei de alimentare cu apă în localitatea Faclia-Zona Tabără, comuna Saligny, județul Constanțaa. Până în prezent a fost organizată licitația în urma căreia a fost desemnată societatea care va executa lucrările și de asemenea a fost semnat contractul de proiectare și execuție. Fondurile, în valoare de 535.500 lei, pentru realizarea acestei investiții provin de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
Primarul comunei, Ioan Beiu ne-a informat că în primăvară vor fi demarate lucrările de extindere a rețelei de apă în zona Tabără.
Rețeaua de iluminat public din Faclia, zona Tabără a" va fi extinsă
Tot anul trecut, administrația locală a obținut finanțare de la MDRAPFE prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru proiectul aExtindere rețea iluminat public, sat Faclia, zona Tabără, comuna Salignya, în valoare de 550.400 lei.
aLucrările privind exinderea sistemului de iluminat din zona Tabără presupun: montare a 57 de stâlpi metalici zincați, montare a 57 de aparate de iluminat cu LED, montare rețea aferentă stâlpilor noi, echiparea și dotarea specifică funcțiunii popuse, montarea unui sistem inteligent de telemanagement al sistemului de iluminata, a precizat edilul Ioan Beiu.
Străzile pe care se vor executa lucrările de extindere sunt: Taberei tronson 2, Taberei tronson 3, Taberei tronson 4, Pescarilor tronson 3, Alunișului, Begoniei, Cedrilor, Teiului, Cocorilor, Arbustului tronson 1.
Continuare lucrări
De asemenea edilul ne-a informat că vor fi continuate lucrările de construire a Căminului Cultural în satul Ştefan cel Mare, ce aparţine de comuna Saligny. Investiția se realizează tot cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
Și proiectul privind asfaltarea drumurilor din comună, demarat în primăvara anului 2016, va fi continuat în acest an.
Amintim că proiectul prevede asfaltarea a 27 de kilometri de drumuri în localitățile Saligny, Ștefan cel Mare și Faclia și se întinde pe o perioadă de trei ani de zile. Lucrările au fost realizate proporție de 90%, în prezent se asfaltează în localitatea Faclia.


Articole din editia din data de Ianuarie 2019

 • Anul 2019 vine cu vești bune pentru locuitorii din Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Investiții pentru modernizarea comunei Grădina

  Administratie locala
 • Centrul multicultural din Dumbrăveni, finalizat în acest an

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din comuna Cobadin, în atenția autorităților locale

  Administratie locala
 • Agenda de lucru a edilului Marius Liviu Petre pentru anul în curs

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771