Investițiile privind modernizarea infrastructurii comunei Pantelimon, finalizate

Ianuarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Începutul de an vine cu vești bune pentru locuitorii comunei Pantelimon. Vor fi recepționate lucrările de asfaltare a drumurilor și de introducere a sistemului de alimentare cu apă, vor fi finalizate lucrările la sistemul de canalizare și de construire a căminului cultural din Runcu, dar vor fi demarate și investiții noi pentru ca locuitorii să aibă o viață mai bună.

Edilul Costel Armășescu ne-a informat că în acest an vor fi recepționate trei investiții ce s-au realizat în comună. Mai exact, finalizarea a trei proiecte ce au fost realizate cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Este vorba despre reabilitarea și înființarea sistemului de alimentare cu apă din comună pe o lungime totală de 29.172 metri liniari; reabilitarea drumurilor, prin asfaltare, în intravilanul localităților Pantelimonul de Sus, Pantelimonul de Jos și Runcu pe o distanță totală de 15.800 metri liniari (lucrări finalizate); înființarea sistemului de canalizare în comună pe o lungime totală de 32.890 metri liniari (lucrare din care a rămas de executat 20%).
Extinderea sediului primăriei este o altă lucrare ce va fi recepționată în perioada următoare. aUrmează să facem recepția lucrărilor din cadrul proiectului de extindere a sediului primăriei. Lucrările, ce au fost finalizate, au presupus construirea a patru birouri, a grupurilor sanitare, a unei camere pentru centrala termică și montarea acesteia. Investiția a fost realizată cu fonduri de la bugetul locala, a precizat pentru publicația noastră primarul, Costel Armășescu.
Finalizarea lucrărilor de construire a căminului cultural de la Runcu este o altă prioritate a autorităților locale. Și această investiție se realizează cu fonduri de la bugetul local.
Proiecte pentru 2019
În acest an, administrația locală are în plan demararea mai multor investiții, printre acestea se numără sistematizarea curții primăriei și construirea unui garaj pentru vehiculele instituției dar și reabilitarea căminului cultural din localitatea Pantelimon. Reabilitarea instituției culturale presupune realizarea lucrărilor de reparaţii atât la interior , la exterior, cât şi la acoperiş. Primarul comunei ne-a infoemat că se realizează proiectul pentru realizarea investiției.

Articole din editia din data de Ianuarie 2019

 • Anul 2019 vine cu vești bune pentru locuitorii din Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Investiții pentru modernizarea comunei Grădina

  Administratie locala
 • Centrul multicultural din Dumbrăveni, finalizat în acest an

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din comuna Cobadin, în atenția autorităților locale

  Administratie locala
 • Agenda de lucru a edilului Marius Liviu Petre pentru anul în curs

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea rețea de apă

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771