Fonduri guvernamentale pentru modernizarea infrastructurii educaționale din Negru Vodă

Ianuarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Educatie

Pe data de 16 ianuarie, administrația locală a orașului Negru Vodă a semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice două contracte de finanțare, unul pentru extinderea și dotarea liceului din Negru Vodă și unul pentru construire grădiniță cu program prelungit în aceeași localitate.

Edilul, Petre Urziceanu a precizat că în perioada următoare se va publica pe SICAP documentația pentru desemnarea societăților care vor realiza proiectele tehnice pentru cele două investiții.
Conform studiului de fezabilitate investiția privind aReabilitare, consolidare, modernizare, extindere și dotare liceu în orașul Negru Vodăa presupune lucrări de extindere cu o suprafață de 3009,7 metri pătrați și cuprinde construirea a patru săli de clasă, a unui amfiteatru, și a unei săli multifuncționale ce va fi un loc de socializare și de servit masa pentru cei aproximativ 900 de liceeni.
Valoarea totală a investiției conform contractului de finanțare se ridică la suma de 9.325.235 lei, valoare ce include atât lucrările de extindere și reabilitare a clădirii cât și dotarea cu materiale și echipamente educaționale.
Noua grădiniță cu program prelungit va fi construită pe un teren ce se află la intersecția străzilor Liniștei și Recoltei. Clădirea, ce va avea o amprentă la sol de 469,50 metri pătrați și o suprafață desfășurată de aproximativ 800 metri pătrați, va fi construită în regim: demisol, parter și etaj.
La demisol, clădirea va avea bucătărie, spălător, depozit, vestiar, grupuri sanitare. La parter se vor amenaja patru săli de clasă, grupuri sanitare, cabinet medical, filtru și vestiar, izolator, secretariat, cameră pentru centrala termică. Etajul 1 va avea patru săli pentru activtăți și dormit. Grădinița va fi împrejmuită iar în curte se va amenaja un loc de joacă pentru preșcolari. De asemenea în fața instituției de învățământ se va amenaja o parcare.
Valoarea totală investiției, de care vor beneficia 80 de preșcolari, conform contractului de finanțare este de 2.599.698,04 lei.
Ambele investiții au o perioadă de realizare de 1 an de zile, perioadă ce poate fi extinsă până la doi ani de zile.

Articole din editia din data de Ianuarie 2019

 • Anul 2019 vine cu vești bune pentru locuitorii din Mircea Vodă

  Educatie
 • Investiții pentru modernizarea comunei Grădina

  Educatie
 • Centrul multicultural din Dumbrăveni, finalizat în acest an

  Educatie
 • Instituțiile de învățământ din comuna Cobadin, în atenția autorităților locale

  Educatie
 • Agenda de lucru a edilului Marius Liviu Petre pentru anul în curs

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • Burse de merit pentru elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna

  Educatie
 • Toamna sosește cu premii în municipiul Medgidia

  Educatie
 • Școala din Vulturu – dovada că și în mediul rural se poate studia la standarde înalte

  Educatie
 • Cursuri de canto și dansuri populare pentru copiii din Amzacea

  Educatie
 • Cristian Ștefan Avram, elevul care a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, premiat de Primăria Municipiului Medgidia

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771