Primaria Ovidiu a lansat proiectul "Managementul integrat al riscului si reactii eficiente ale autoritatilor pentru siguranta civila

Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Pe data de 23octombrie, la sediul primariei Ovidiu a avut loc conferinta de lansare a proiectului "Managementul integrat al riscului si reactii eficiente ale autoritatilor pentru siguranta civila".
Contractul de finantare a fost semnat in data de 23.07.2018 si are un termen de implementare de 2 ani si cinci luni.
Principalele achizitii din cadrul proiectului, cu toate accesoriile si dotarile aferente sunt: autospeciala interventie foc (masina de pompieri) in valoare de 100000 euro, ambulanta de tip B, in valoare de 70000 euro, ambarcatiune de interventie rapida pe lacul Siutghiol, in valoare de 15000 euro, microbuz pentru voluntari (13 +1 locuri), in valoare de 30000 euro, sistem de alerta populatie in cazuri de situatii de urgenta.
Principalele obiective ale proiectului sunt: solutii pentru prevenirea situatiilor de urgenta, cresterea capacitatii de reactie rapida la amenintari diverse, echiparea autoritatilor locale cu echipament specific, necesar pentru interventie eficienta in situatii de urgenta, achizitionarea unor echipamente de alerta a populatiei.
"Ne propunem sa avem cat mai putine interventii, deoarece vom implementa un curs de educatie si preventie in scoli cat si in randul pupulatiei, pentru a sti cum sa gestioneze si sa reactioneze in diverse situatii.
Daca intr-un an, vom salva chiar si o singura viata, intr-o interventie vom fi foarte fericiti. Nu avem capaciatea si nici nu dorim sa se inteleaga ca vom concura cu ISU Dobrogea. Nu este rolul nostru si nici nu avem capacitatea necesara, dar ne dorim sa sprijinim si sa suplinim pentru o interventie rapida si eficienta pentru salvarea de vieti. De cele mai multe ori, timpii de interventie fac diferenta intre viata si moarte, ori prin aceste investitii timpii pot fi foarte mult redusi.
La nivelul orasului Ovidiu am investit in departamente specifice care vor conlucra pentru cetateni avem firma de paza proprie, departament de voluntari, politie locala, departament pentru situatii de urgenta si departament de asistenta sociala, iar ca un exemplu de buna practica, in iarna anului trecut am avut peste 250 de voluntari activi. Voluntarii sunt parte a proiectului si vor beneficia de instruire, training-uri, workshop-uri.
Ne propunem sa ne implicam mai mult in educatia tinerilor in scoli, pentru preventie, evacuarea in caz de incendii, sa-i invatam din scoala cum sa reactioneze si cum sa acorde primul ajutor.
Prin implementarea acestui proiect ne dorim sa crestem gradul de siguranta al cetatenilor din orasul nostru dar si pentru vecinii nostrii primaria Lumina si primaria M. Kogalniceanu, in cazul in care va fi nevoie", a declarat primarul orasului Ovidiu, George Scupra.

Articole din editia din data de Octombrie 2018

 • Primaria Ovidiu a lansat proiectul "Managementul integrat al riscului si reactii eficiente ale autoritatilor pentru siguranta civila

  Administratie locala
 • Elevii si profesorii din Pecineaga au sarbatorit Ziua Educatiei

  Administratie locala
 • Cimitirele din comuna Baraganu au fost igienizate

  Administratie locala
 • Retea de canalizare pentru locuitorii din Gradina

  Administratie locala
 • Proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii comunei Cobadin

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea rețea de apă

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771