Pasi importanti pentru imbunatatirea conditiilor de locuit a persoanelor in cadrul proiectului "FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Voda - transformarea unei comunitati marginalizate intr-o comunitate prospera"

Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri Europene

Proiectul integrat actioneaza pe sapte directii de dezvoltare si implementare incepand de la imbunatatirea confortului de locuit, continuand prin rezolvarea problemelor de sanatate pentru satenii selectati si eligibili si terminand cu crearea de locuri de munca pentru acesti oameni. Proiectul a fost demarat la sfarsitul lunii martie si de atunci coordonatorii si expertii au facut pasi importanti pentru implementarea fiecarei activitati.
Una dintre activitatile proiectului vizeaza imbunatatirea conditiilor de locuit ale persoanelor din grupul tinta - 22 de locuinte vor fi extinse cu cate o camera de 20 mp si 90 de panouri solare vor fi montate astfel incat beneficiarii sa aibe dotarile minime necesare pentru apa calda si incalzire.
In cadrul activitatii se vor realiza lucrari de reparatii, consolidari structurale, izolatie termica si incalzire a locuintei, extinderi de camere, imbunatatirea igienei locuintei si spatiilor conexe, conectare la retelele de utilitati - gaze, apa, electricitate etc, pentru a reduce pericolul pe care locuirea precara il reprezinta pentru siguranta familiilor si pentru a facilita imbunatatirea starii de sanatate si a capacitatii de invatare si ocupare a persoanelor din grupul tinta.
In luna septembrie s-au efectuat deplasari in teren impreuna cu arhitectul care se va ocupa de proiectarea camerelor de locuit unde: au fost analizate toate posibilitatile de construire a camerelor pentru persoanele care indeplinesc conditiile de eligibilitate; au fost facute masuratori la fata locului; au fost analizate pozitiile fata de locuinta unde pot fi amplasate camerele, pentru a le face cat mai folositoare tinand cont si de propunerile proprietarilor.
La fata locului au fost verificate si analizate posibilitatile ca persoanele sa poata beneficia de avantajele acestui proiect, prin construirea unei camere de locuit si amplasarea de panouri solare termice care folosesc caldura de la soare pentru a incalzi apa menajera, astfel: identificarea situatiilor care necesita interventie urgenta, prioritara; s-au analizat actele de proprietate pe care le detin; s-au analizat vizual posibilitatile de extindere a locuintei existente cu o camera; au fost efectuate masuratori in teren.
De asemenea, in luna septembrie, expertul din cadrul activitatii de asistenta juridica pentru reglementari acte s-a intalnit cu un numar de cinci persoane din grupul tinta care vor beneficia de consiliere in vederea obtinerii actelor lipsa. Intalnirile au avut loc atat la Caminul Cultural Satu Nou cat si in teren, acasa la beneficiari, prilej cu care au fost colectate informatii cu privire la situatia juridica, configuratia locuintelor si a terenurilor aferente, componenta familiei.
Prin completarea formularelor de interventie, s-a constatat ca lipsa actelor de proprietate este cauzata de mosteniri nedezbatute, omiterea perfectarii actelor de proprietate ca urmare a cumpararii terenului si pierderea chitantei de mana, lipsa receptiei finale la terminare lucrarilor din cauza unor neconcordante intre proiect si felul in care a fost edificata locuinta. Toate aceste situatii vor fi rezolvate pentru ca beneficiarii proiectului sa intre in legalitate si pentru a putea demara lucrarile de extindere a locuintelor.
Proiectul "FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Voda - transformarea unei comunitati marginalizate intr-o comunitate prospera" are ca obiectiv general pe termen lung cresterea calitatii vietii si combaterea saraciei si excluziunii sociale la nivelul comunitatii marginalizate cu 46% populatie de etnie roma - Satu Nou, comuna Mircea Voda, judetul Constanta.
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, axa prioritara 4 "Incluziunea sociala si combaterea saraciei".
Pentru mai multe informatii despre implementarea proiectului accesati site-ul: www.fortin.ro

Album foto

 • Articole din editia din data de Octombrie 2018

 • Primaria Ovidiu a lansat proiectul "Managementul integrat al riscului si reactii eficiente ale autoritatilor pentru siguranta civila

  Fonduri Europene
 • Elevii si profesorii din Pecineaga au sarbatorit Ziua Educatiei

  Fonduri Europene
 • Cimitirele din comuna Baraganu au fost igienizate

  Fonduri Europene
 • Retea de canalizare pentru locuitorii din Gradina

  Fonduri Europene
 • Proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii comunei Cobadin

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiectul „Little Energy Super Stars” (“Micii Super Eroi ai Energiei”) implementat de Primăria Lumina

  Fonduri Europene
 • “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se apropie de final. Retrospectivă perioada septembrie-decembrie 2020

  Fonduri Europene
 • Încă 9 locuințe din Satu Nou au fost reabilitate

  Fonduri Europene
 • Lucrări de reabilitare a locuințelor din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Bursa locurilor de muncă din Satu Nou a ajuns la cea de-a șaptea sesiune

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771