Gradinita din Dulgheru va fi reabilitata

Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

O noua realizare pentru comunitatea Saraiu! Semnarea contractului de finantare "Reabilitarea, modernizarea si dotarea gradinitei cu program normal din localitatea Dulgheru, comuna Saraiu, judetul Constanta. Edilul, Dorinela Irimia, dar si toata administratia locala, intreaga familia Saraiu, se ghideaza in activitatea destinata dezvoltarii comunei dupa deviza "Fapte, nu vorbe!"
Primaria comunei Saraiu, reprezentata de edilul Dorinela Irimia, a semnat contractul de finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala, Subprogramul Modernizarea satului romanesc, Domeniul realizare/extindere/reabilitare/modernizare/dotare a unitatilor de invatamant preuniversitar, respectiv crese, gradinite, scoli generale, licee, colegii nationale, precum si alte unitati de invatamant preuniversitar, infiintate potrivit legii.
Obiectivul contractului il constitue alocarea unei finantari din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si fondurilor Europene in suma totala de 552.584,00 lei pentru realizarea obiectivului de investitii "Reabilitarea, modernizarea si dotarea gradinitei cu program normal din loalitatea Dulgheru, comuna Saraiu, judetul Constanta", in baza Ordinului Viceprim-ministrului, Ministrului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene nr. 3420/2017 privind aprobarea listei obiectivelor de investitii si sumele alocate acestora pentru finantarea Programului National de Dezvoltare Locala, pentru judetul Constanta, in perioada 2017-2020, cu modificarile ulterioare.
Valoarea totala a investitiei este de 601.183,34 lei.
Cheltuielile aferente contributiei de la bugetul de stat sunt cele prevazute in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr, 28/2013, aprobata prin Legea nr.89/2015, cu modificarile si completarile ulterioare si in Normele Metodologice.
Si prin acest proiect, administratia locala Saraiu, in frunte cu edilul Dorinela Irimia, demonstreaza ca un obiectiv prioritar il reprezinta educatia copiilor din comuna. Prin atragerea de fonduri, primarul comunei Saraiu investeste in viitorul copiilor, construind prezentul pentru ca ei sa poata invata in conditii optime. Investind in unitatile de invatamant se doreste evitarea abandonului scolar si incurajarea elevilor sa continue acest parcurs al educatiei fara de care nu pot ajunge la indeplinirea visurilor.

Articole din editia din data de Iunie 2018

 • Gradinita din Dulgheru va fi reabilitata

  Administratie locala
 • Centrul pentru Tineret Tuzla, locul unde copiii din comuna Tuzla devin artisti

  Administratie locala
 • Lucrari de modernizare pe strada Atelierului, localitatea Satu Nou

  Administratie locala
 • Retea de canalizare si statie de epurare in comuna Ion Corvin

  Administratie locala
 • Lucrari de extindere a retelei de canalizare in comuna Fantanele

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771