Lucrari de modernizare pe strada Atelierului, localitatea Satu Nou

27 Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Edilul comunei Mircea Voda, George Ionascu a declarat pentru publicatia Graiul Dobrogei, faptul ca au fost depuse toate avizele necesare pentru proiectul "Modernizare strada Atelierului, tronsoanele 2 si 3, localitatea Satu Nou, comuna Mircea Voda, judetul Constanta", urmand sa se emita autorizatia de construire.
Strada Atelierului tronsoanele 2, 3 sunt amplasate in intravilanul localitatii Satul Nou, comuna Mircea Voda, situata in judetul Constanta. Traseele tronsoanelor isi au originea din strada Atelierelor tronson 1, se desfasoara spre est si au lungimi de 292 si 135 m. In prezent, strada Atelierului, tronsoanele 2 si 3 au o structura rutiera alcatuita dintr-o pietruire degradata, colmatata, cu o grosime a stratului de 15-25 cm.
Consiliul Local Mircea Voda, a analizat starea de viabilitate a strazilor si a stabilit, in functie de marimea traficului si de gradul de degradare, lucrari de modernizare pe strada, executarea lucrarii pe o lungime de 427 metri liniatri.
Aceste sisteme rutiere au suferit degradari in timp, in special ale planeitatii (denivelari, gropi), si izolat degradari de structura (cedari locale de sistem rutier, ravene). Aceste degradari ingreuneaza desfasurarea in conditii de siguranta a traficului rutier si de asemenea, conduc la acumulari de apa pe partea carosabila, care accelereaza procesul de distrugere a sistemului rutier.
Realizarea sistemului rutier presupune: sapatura pe lungimea platformei drumului cu evacuarea sistemului rutier existent la o adancime de 40 cm, compactarea terenului de fundare la un grad de compactare de 100%, realizarea stratului filtrant din geocompozit, realizarea stratului de fundatie de piatra sparta cu grosimea de 15 cm, realizarea stratului de macadam sort 40-63 in grosime de 10 cm (deflexiuni maxim 120 smm), executia stratului asfaltic din EB 16 rul 50/70 (Ba 16) in grosime de 5 cm.
Traseul strazii proiectate coincide cu traseul existent, iar ampriza strazilor se incadreaza in limitele amprizei actuale si nu vor fi necesare mutari de garduri sau exproprieri.
De asemenea, se vor amenaja corespunzator intersectiile cu celelalte strazi din localitate cu care se intersecteaza, respectandu-se cotele acestor drumuri, precum si asigurarea scurgerii corespunzatoare a apelor de pe platforma acestora.

Articole din editia din data de 27 Iunie 2018

 • Gradinita din Dulgheru va fi reabilitata

  Administratie locala
 • Centrul pentru Tineret Tuzla, locul unde copiii din comuna Tuzla devin artisti

  Administratie locala
 • Lucrari de modernizare pe strada Atelierului, localitatea Satu Nou

  Administratie locala
 • Retea de canalizare si statie de epurare in comuna Ion Corvin

  Administratie locala
 • Lucrari de extindere a retelei de canalizare in comuna Fantanele

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei piețe de pește în Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joacă în centrul orașului Negru Vodă

  Administratie locala
 • Capelă mortuară în localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de pământ din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din Ciobanu pregătite pentru noul an școlar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771