Proiectul "O societate pentru toate varstele" se apropie de final. Comuna Silistea partener in cadrul proiectului transfrontalier

27 Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri Europene

Pe 27 iunie 2018, la sediul Primariei comunei Crucea s-a semnat Acordul de Cooperare al Proiectului SAGE ROBG-157 "O societate pentru toate varstele".
Alaturi de primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, Organizatia Nonguvernamentala "Youth Organization for European Silistra" din Bulgaria, beneficiari principali ai proiectului, au mai participat la conferinta primarul comunei Mihail Kogalniceanu, Ancuta Belu, viceprimarul comunei Silistea, Gheorghe Dragusanu, precum si reprezentanti ai agentiilor de ocupare a fortei de munca din Constanta si Silistra (Bulgaria). Participantii au semnat cu acest prilej Acordul de Cooperare, ce marcheaza practic implementarea cu succes a proiectului "O societate pentru toate varstele".
Proiectul, care are o valoare totala de peste 400.000 euro, din care valoarea contributiei UE este de 340.000 euro, consta in calificarea si perfectionarea persoanelor din mediul rural in meseriile de ingrijitor la domiciliu pentru persoanele varstnice, dar si pentru persoanele cu dizabilitati. In urma acestui program, 180 de personae, reprezentand 45 de participanti din fiecare locatie partenera (Crucea, Mihail Kogalniceanu, Silistea si Silistra - Bulgaria), vor fi beneficiari.
Scopul proiectului SAGE este reducerea incompatibilitatii intre cerere si oferta de munca, din cauza unui nivel precar de pregatire profesionala, ca un factor de blocare a mobilitatii fortei de munca, cat si corelarea cererii si ofertei de munca in mediul rural pe fondul unui proces accentuat de imbatranire a populatiei.
Proiectul "O societate pentru toate varstele" se desfasoara pe o perioada de 18 luni, fiind cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala in cadrul programului INTEREG V-A Romania-Bulgaria Axa Prioritara 4 "O Regiune Competenta si Inclusiva".

Articole din editia din data de 27 Iunie 2018

 • Gradinita din Dulgheru va fi reabilitata

  Fonduri Europene
 • Centrul pentru Tineret Tuzla, locul unde copiii din comuna Tuzla devin artisti

  Fonduri Europene
 • Lucrari de modernizare pe strada Atelierului, localitatea Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Retea de canalizare si statie de epurare in comuna Ion Corvin

  Fonduri Europene
 • Lucrari de extindere a retelei de canalizare in comuna Fantanele

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • 28 de persoane din Satu Nou au absolvit cursul de infirmier

  Fonduri Europene
 • Primăria Băneasa a lansat proiectul aResurse şi iniţiative comune dedicate mediului înconjurător (JOYRIDE)a

  Fonduri Europene
 • 5 familii din Satu Nou vor beneficia de extinderea locuințelor

  Fonduri Europene
 • Comuna Ciobanu accesează fonduri pentru creșterea producției de energie regenerabilă

  Fonduri Europene
 • 3 persoane din Satu Nou vor primi subvenții de minimis de până la 25.000 euro pentru deschiderea afacerilor

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771