Proiectul "O societate pentru toate varstele" se apropie de final. Comuna Silistea partener in cadrul proiectului transfrontalier

Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri Europene

Pe 27 iunie 2018, la sediul Primariei comunei Crucea s-a semnat Acordul de Cooperare al Proiectului SAGE ROBG-157 "O societate pentru toate varstele".
Alaturi de primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, Organizatia Nonguvernamentala "Youth Organization for European Silistra" din Bulgaria, beneficiari principali ai proiectului, au mai participat la conferinta primarul comunei Mihail Kogalniceanu, Ancuta Belu, viceprimarul comunei Silistea, Gheorghe Dragusanu, precum si reprezentanti ai agentiilor de ocupare a fortei de munca din Constanta si Silistra (Bulgaria). Participantii au semnat cu acest prilej Acordul de Cooperare, ce marcheaza practic implementarea cu succes a proiectului "O societate pentru toate varstele".
Proiectul, care are o valoare totala de peste 400.000 euro, din care valoarea contributiei UE este de 340.000 euro, consta in calificarea si perfectionarea persoanelor din mediul rural in meseriile de ingrijitor la domiciliu pentru persoanele varstnice, dar si pentru persoanele cu dizabilitati. In urma acestui program, 180 de personae, reprezentand 45 de participanti din fiecare locatie partenera (Crucea, Mihail Kogalniceanu, Silistea si Silistra - Bulgaria), vor fi beneficiari.
Scopul proiectului SAGE este reducerea incompatibilitatii intre cerere si oferta de munca, din cauza unui nivel precar de pregatire profesionala, ca un factor de blocare a mobilitatii fortei de munca, cat si corelarea cererii si ofertei de munca in mediul rural pe fondul unui proces accentuat de imbatranire a populatiei.
Proiectul "O societate pentru toate varstele" se desfasoara pe o perioada de 18 luni, fiind cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala in cadrul programului INTEREG V-A Romania-Bulgaria Axa Prioritara 4 "O Regiune Competenta si Inclusiva".

Articole din editia din data de Iunie 2018

 • Gradinita din Dulgheru va fi reabilitata

  Fonduri Europene
 • Centrul pentru Tineret Tuzla, locul unde copiii din comuna Tuzla devin artisti

  Fonduri Europene
 • Lucrari de modernizare pe strada Atelierului, localitatea Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Retea de canalizare si statie de epurare in comuna Ion Corvin

  Fonduri Europene
 • Lucrari de extindere a retelei de canalizare in comuna Fantanele

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiectul „Little Energy Super Stars” (“Micii Super Eroi ai Energiei”) implementat de Primăria Lumina

  Fonduri Europene
 • “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se apropie de final. Retrospectivă perioada septembrie-decembrie 2020

  Fonduri Europene
 • Încă 9 locuințe din Satu Nou au fost reabilitate

  Fonduri Europene
 • Lucrări de reabilitare a locuințelor din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Bursa locurilor de muncă din Satu Nou a ajuns la cea de-a șaptea sesiune

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771