Tinerele sperante ale Romaniei si-au dat intalnire la Medgidia

Mai 2018, Radu Petric

Social

Primaria Municipiului Medgidia, in colaborare cu Garnizoana Medgidia, a organizat in perioada 26-27 mai 2018, cea de - a VII -a editie a Festivalului de muzica usoara si populara "Tinere Sperante".

Pe parcursul celor doua zile de concurs, scena artistica a Cercului Militar Medgidia a fost animata de un numar de peste 100 de interpreti de muzica usoara si populara, cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani, proveniti din toate zonele tarii noastre.
Micutii artisti au fost impartiti in patru categorii de varsta si s-au intrecut in impresionante interpretari de muzica usoara si populara.
Premiile celor doua sectiuni muzicale au fost numeroase, dovedind o adevarata explozie de talent care a bucurat sutele de spectatori prezenti la eveniment.
La categoria de varsta 15-18 ani, muzica usoara, marele trofeu a mers la Gheorghita Sebastian. Locul I a fost adjudecat de Moise Mihail, pe locul secund a urcat Parpalev Roxana, iar locul III a ajuns la Tanase Crina. Mentiunile au fost acordate interpretelor Constantin Lorena, Nicolae Mihaela si Buca Bianca. Totodata, concurentele Popa Ramona, Popescu Roxana si Tenea Andreea au primit cele trei premii speciale ale juriului.
La categoria de varsta 12-14 ani, muzica usoara, premiul special al Protoieriei Medgidia a fost acordat Andrei Jeler. Cele trei premii speciale ale juriului au revenit Giuliei Banu, Andradei Ghidurus si lui Baci Rubie. Trofeul categoriei a fost obtinut de Damian Diana. Premiul I al categoriei a fost adjudecat de Fratila Cristina, pe locul secund a urcat Nedea Daria, iar locul al III - lea a ajuns la Jurca Amelia. Mentiunile au fost acordate Laurei Chitian, Alexiei Cristache-Serbanescu si Izabelei Ionescu. Trofeul "junior" al categoriilor 12-14 si 15-18 a fost obtinut de Coman Maria Laura.
La categoria de varsta 9-11 ani, muzica usoara, trofeul "MINI" a ajuns la Popa Irina Alina. Locul I a fost oferit Alesiei Paraschiv, pe locul secund a urcat Portigliatti-Barbos Alexia, iar Simion Laurentiu a obtinut locul al treilea. Au mai castigat mentiuni Grosu Nicoleta, Patasani Maia si Damache Alejandra. Trofeul categoriei a fost inmanat lui Decu Razvan. Premiul special al Protoieriei Medgidia a fost oferit interpretei Marlaneanu Ana Maria, iar premiile speciale ale juriului au revenit Andreei Dragomir, Iuliei Gongea si Marei Crucianu.
La categoria de varsta 6-8 ani, muzica usoara, trofeul categoriei a fost adjudecat de Sana Alessia. Locul I a fost cucerit de Moroianu Alexandra, locul al doilea a fost obtinut de Carabas Maria, iar pe locul al III-lea a urcat Balasa Alexandra Elena. Alte trei mentiuni au fost oferite Mariei Constantin, Antoniei Aursulesei si Danielei Sidor. Premiul special al Protoieriei Medgidia a fost inmanat Andrei Serban. Cele trei premii speciale ale juriului au fost acordate interpretelor Suciu Andreea, Ababei Tania si Codreanu Sofia.
La finalul primei zile de festival, publicul din Medgidia s-a bucurat de impresionante recitaluri sustinute de celebri cantareti precum Luminita Anghel, Liliana Cornila si Florin Decuseara Band.
Duminica, 27 mai 2018, a venit randul interpretilor de muzica populara sa isi dovedeasca maiestria intr-un adevarat regal folcloric.
Trofeul la categoria 15-18 ani a fost obtinut de Nicolae Mihaela, iar premiile I, II si III au mers catre Girel Andrei, Geleanu Cristina si Tanase Crina. Mentiunile au fost obtinute de Moise Mihail, Popa Ramona si Parpalev Roxana.
Trofeul "junior" pentru categoriile de varsta 12-14 si 15-18 ani a revenit Roxanei Popescu.
La categoria 12-14 ani, trofeul a fost inmanat lui Savu Cristinel, locul I a revenit Larisei Circiumaru, locul II, Denisei Pirvu, iar cel de-al III-lea, Giuliei Banu. Mentiunile au fost castigate de Custura Andreea, Pruna Maria si Diaconu Stefania. Premiul Protoieriei Medgidia a mers catre Dumitru Alin, iar premiile speciale au fost castigate de Stratila Alexandra, Ionescu Izabela si Stancu Iulia.
Trofeul "MINI" a fost castigat de Tudor Elisabeta.
La categoria 9-11 ani, trofeul a fost castigat de Memet Elfidan Berna, locul I de Mirica Iuliana, locul II a fost adjudecat de Bratu Marian, iar cel de-al treilea loc a revenit lui Maftei Ingrid. Leanca George, Ioga Matei Yanis si Peteu Rares au obtinut mentiunile categoriei. Premiile juriului au fost castigate de Mihai Ruxandra, Iacob Ioana si Girel Florin, iar cel al Protoieriei Medgidia de catre Topoleanu Marina.
La categoria 6-8 ani, trofeul a fost obtinut de Istrate Eduard. Pe locul I a urcat Chiruta Maria, pe locul secund, Moroianu Alexandra, iar pe locul III, Marinescu Alessia. Mentiunile au fost oferite Mariei Constantin, Ioanei Popa Onofrei si Biancai Carabas. Telehoi Delia a obtinut premiul special al Protoieriei Medgidia, iar Suciu Anisia, Gogleaza Stefania si Leustean Elena au castigat premiile speciale ale juriului.
In cea de-a doua seara a festivalului, pe scena Cercului Militar Medgidia au evoluat artistii Florica Jinga, Elena Mateescu, Liliana Mitrana si Sorin Suteu.
La eveniment au fost prezenti si reprezentanti ai administratiei publice locale, care au sustinut si asigurat concurentii de toata consideratia pe care o vor manifesta pe viitor fata de talentele muzicale ale Romaniei.

Album foto

 • Articole din editia din data de Mai 2018

 • Tinerele sperante ale Romaniei si-au dat intalnire la Medgidia

  Social
 • Viitoarea baza sportiva din comuna Cumpana prinde contur

  Social
 • Proiectul "Sport pentru Tineri" continua si in acest an in comuna Ciobanu

  Social
 • Cadouri de 1 iunie si proiecte pentru dezvoltarea comunei Saligny

  Social
 • Edilul Marcela Radulescu vrea tot ce este mai bun pentru copiii din comuna Ion Corvin

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Fântânele va acorda stimulente financiare pentru întemeierea familiei și pentru nou născuți

  Social
 • Caravană de informare pentru persoanele cu dizabilități din comuna Vulturu

  Social
 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia își premiază cetățenii

  Social
 • Flori pentru ostași la Cumpăna! Ziua Armatei Române, marcată de autoritățile comunei

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771