Cadouri de 1 iunie si proiecte pentru dezvoltarea comunei Saligny

Mai 2018, Radu Petric

Administratie locala

Desi sunt ocupati cu pregatirea proiectelor, demararea si derularea acestora, edilii comunei Saligny, nu lasa sa treaca neobservate zilele care au o importanta deosebita pentru comunitate.

Ca in fiecare an, administratia publica locala a comunei Saligny, in frunte cu primarul Ion Beiu si viceprimarul Nicolae Teleneanu, dar si Consiliul Local pregatesc pentru data de 1 iunie, sarbatoarea Zilei Internationale a Copilului, cadouri pentru micii locuitori ai comunei. In aceasta zi in care starea de bucurie trebuie sa se citeasca pe chipul tuturor, 280 de copii, de la cei de gradinita pana la cei de clasa a VIII-a vor primi cadouri. Edilii pregatesc aceste daruri cu fonduri de la bugetul local al comunei.
In alta ordine de idei, in comuna Saligny, asa cum a declarat viceprimarul Nicolae Teleneanu, se continua lucrarile aflate in desfasurare si se lucreaza la demararea unora noi pentru ca cetatenii comunei sa poata beneficia de conditii din ce in ce mai bune.
In aceasta privinta, in localitatea Faclia se continua lucrarile la drumuri iar in Stefan cel Mare, potrivit viceprimarului se incepe amenajarea unui teren de sport. Acesta este amplasat in apropierea drumului national 22C, in locul fostului camin cultural ce a fost daramat in perioada regimului comunist. Terenul va fi multifunctional, putand fi practicate diferite sporturi precum: minifotbal, volei sau handbal. Spatiul de joc va fi amenajat cu covor din cauciuc, se vor monta porti si va beneficia de imprejmuire si nocturna. De acest teren de sport vor beneficia toti tinerii din aceasta localitate, iar langa acest teren, proiectul prevede amenajarea unui parc pentru promenada. Acest va cuprinde alei, spatii verzi bine delimitate, banci, cosuri de gunoi si iluminat public; parcul fiind un loc de relaxare pentru toti cetatenii localitatii Stefan cel Mare. Aceste investitii se vor realiza cu fonduri proprii de la bugetul local al comunei Saligny.
"In data de 9 mai, edilul nostru, Ion Beiu, a semnat la Consiliul Judetean Constanta in prezenta presedintelui Marius Horia Tutuianu, contractul de finantare cu fonduri alocate de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice pentru proiectul - Extinderea retelei de alimentare cu apa in localitatea Faclia-Zona Tabara", a mai adaugat viceprimarul comunei Saligny.
De asemenea, viceprimarul Nicolae Teleneanu a mai declarat ca autoritatile locale ale comunei Saligny demareaza un proiect de extindere a sistemului de iluminat public stradal. Prin acest proiect se vor inlocui 600 de lampi vechi cu unele noi pe baza de led in toate cele trei localitati ale comunei Saligny: Faclia, Stefan cel Mare si Saligny.Articole din editia din data de Mai 2018

 • Tinerele sperante ale Romaniei si-au dat intalnire la Medgidia

  Administratie locala
 • Viitoarea baza sportiva din comuna Cumpana prinde contur

  Administratie locala
 • Proiectul "Sport pentru Tineri" continua si in acest an in comuna Ciobanu

  Administratie locala
 • Cadouri de 1 iunie si proiecte pentru dezvoltarea comunei Saligny

  Administratie locala
 • Edilul Marcela Radulescu vrea tot ce este mai bun pentru copiii din comuna Ion Corvin

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771