Proiectele comunei Oltina finantate de Guvern - in faza de proiectare tehnica

Mai 2018, Mirela Ionita

Administratie locala

Dupa semnarea contractului de finantare pentru cele doua contracte depuse la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) etapa a 2 a, s-a demarat faza de licitatie pentru intocmirea proiectului tehnic a celor doua lucrari: construire de podete in localitatea Oltina si reabilitare sistem de alimentare cu apa in localitatea Razoarele.

Prin depunerea proiectelor la MDRAPFE prin Programul National de Dezvoltare Locala, Primaria Oltina a obtinut finantarea cu fonduri guvernamentale pentru proiectele: "Reabilitarea si redimensionarea retelei de alimentare cu apa in localitatea Razoare, comuna Oltina, judetul Constanta" si "Podete de drum si reamenajare vale Groapa Adanca in localitatea Oltina, jud. Constanta", in valoare de aproximativ 8.000.000 lei.
Sistemul de alimentare cu apa potabila din localitatea Oltina a fost modernizat, insa reteaua de alimentare cu apa in localitatea Razoarele este veche, fapt ce schimba calitatea apei si nu asigura volumul de apa necesar populatie din satul ce apartine comunei Oltina. Astfel, proiectul cu o valoare de 4.638.841,00 lei - "Reabilitarea si redimensionarea retelei de alimentare cu apa in localitatea Razoarele, comuna Oltina, judetul Constanta" reprezinta o prioritate pentru conducerea administratiei publice locale Oltina. Prin acest proiect se va realiza reabilitarea bazinul de inmagazinare a apei, inlocuirea pompei de alimentare cu apa, construirea unei statii de tratare a apei cu ultraviolete si inlocuirea sistemului de distributie a retelei de alimentare cu apa potabila.
Edilul Gheorghe Chirciu ne-a informat ca: "Urmeaza intocmirea proiectului tehnic si pentru proiectul "Podete de drum si reamenajare vale Groapa Adanca in localitatea Oltina, judetul Constanta". Prin acest proiect aprobat prin PNDL 2, cu o valoare totala de 2.782.365,00 lei, se va reamenaja si moderniza valea Groapa Adanca pentru directionarea apei pluviale. Deoarece comuna Oltina de afla intre dealuri, prin aceasta investitie in zona Groapa Adanca din localitatea Oltina se vor realiza unsprezece podete, pentru ca atunci cand ploua, apa pluviala sa aiba un curs delimitat de scurgere".


Articole din editia din data de Mai 2018

 • Tinerele sperante ale Romaniei si-au dat intalnire la Medgidia

  Administratie locala
 • Viitoarea baza sportiva din comuna Cumpana prinde contur

  Administratie locala
 • Proiectul "Sport pentru Tineri" continua si in acest an in comuna Ciobanu

  Administratie locala
 • Cadouri de 1 iunie si proiecte pentru dezvoltarea comunei Saligny

  Administratie locala
 • Edilul Marcela Radulescu vrea tot ce este mai bun pentru copiii din comuna Ion Corvin

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771