Comuna Silistea reprezentata la Festivalul International al Copiilor Corlu Turcia

Aprilie 2018, Ionita Mirela

Social

In luna aprilie, s-a organizat cel de-al IX-lea Festival International al Copiilor orlu Turcia, la care au participat si 20 de copii cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani din comuna Silistea. Festivalul a avut loc in perioada 20-25 aprilie.

La Festivalul International al Copiilor orlu, comuna Silistea a participat cu Ansamblul de dansuri populare "Silisteanca", coordonat de instructorul de dans Ene Dumitru.
Ansamblul "Silisteanca" isi desfasoara activitatea in cadrul caminului cultural din localitatea Silistea. Aici executa coregrafii, fac repetitii pentru a pune in scena dansuri populare specifice diferitelor zone ale tarii, purtand cu mare mandrie costume populare din Dobrogea, Oltenia si Moldova.
"Silisteanca", reprezinta comuna la toate evenimentele folclorice din judet sau nationale. Participarea la Festivalul International al Copiilor orlu a oferit ansamblului "Silisteanca" ocazia de a reprezenta comuna pe plan international pentru prima data. Pentru ca reprezinta o mandrie a comunei, administratia publia locala, in frunte cu edilul Mihai Soare, sustine activitatea ansamblului, iar deplasarea in Turcia a fost asigurata de Primaria si Consiliul Local Silistea.
Vineri 20 aprilie copiii au fost intampinati cu multa caldura de gazdele din orlu si au fost cazati la hotelul Silver Side. A doua zi, 21 aprilie a avut loc intalnirea informativa ora 13:00, iar apoi in Piata Republicii in fata primariei a avut loc programul artistic prezentat de echipele invitate. De asemenea, in aceasta zi copii au avut program artistic si la Mall Orion, Trkgc si la Seimeni la ora 16:00, iar la ora 17:00 program la Mall Trend Arena si nerler. Duminica, 22 aprilie ora 14:00, a avut loc defilarea festivalului si intalnirea in fata primariei, Piata Republicii, a participantilor. In deschiderea alocutiunii, la ora 15:00 s-a dat startul Concertului Askeri Bando, dupa care a urmat programul de dansuri populare de cate 3-5 minute, al echipelor invitate iar apoi programul distractiv cu pictare pe fata.
Luni, 23 aprilie in Parcul Republicii, s-a desfasurat programul de dansuri populare realizat de echipele invitate si cele ale scolilor din localitate, de cate 5-10 minute, dupa care a urmat binemeritatul program distractiv cu pictare pe fata. Tot in aceasta zi, elevii de clasa a III-a si a IV-a au participat la concursuri de alergare, joc "Prinde batista!", meciuri fotbal intre echipele cartierelor de localnici. In incheiere copiii s-au bucurat de ridicarea si lansarea zmeelor.
Data de 24 aprilie a reprezentat ultima zi petrecuta in Turcia de copiii din comuna Silistea, zi in care au facut turul orlu si o plimbare la Edirne, pentru ca pe 25 aprilie sa porneasca spre casa.

Album foto

 • Articole din editia din data de Aprilie 2018

 • Comuna Silistea reprezentata la Festivalul International al Copiilor Corlu Turcia

  Social
 • DAPYX 2018, cel mai mare Festival de gen din Estul Europei

  Social
 • Titlu: Filmul "Scurtcircuit" - un film realizat dupa intamplari reale - difuzat la Tuzla

  Social
 • Romania, prin comuna Tuzla, partenera cu Turcia sub Protocolul "Arta si Cultura Universala"

  Social
 • Comuna Ostrov se mandreste cu rezultatele deosebite ale elevilor de la Liceul Regele Carol I

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771