Healthy life is happy life, - Un nou proiect Erasmus Plus pentru Scoala Ciocirlia

Martie 2018, Ionita Mirela

Educatie

Proiectul finantat de Comisia Europeana prin Programul Erasmus+, Actiunea-cheie 2, prevede parteneriate strategice intre scoli prin schimb de elevi pe termen scurt. In perioada 18-25 martie 2018, elevii Scolii Gimnaziale Nr.2 Ciocirlia de Sus au participat la acest proiect ce s-a desfasurat in Turcia.
Scoala Gimnaziala Nr.2 Ciocirlia de Sus, Constanta, deruleaza in perioada 2017- 2019, proiectul "Healthy life is happy life", parteneriat strategic pentru sustinerea schimbului de bune practici in domeniul scolar, proiecte doar intre scoli, numar de referinta: 2017-1-TR01-KA219-045792_4 din cadrul Programul Erasmus+, KA219, cu:
Bucak Ayse Sak Ortaokulu, Turcia coordonator
Szkola Podstawowa- Zespol Szkolno-Przedszkolny- Polonia
SMS Bovio-Palumbo,Trani- Italia
Sredno Uchilishte "Ivan Vazov", Sopot- Bulgaria
Escola Els Raiers, La Pobla de Segur- Spania
Proiectul pune accent pe formarea si dezvoltarea in randul elevilor, profesorilor si a comunitatii locale a unui stil de viata sanatos, acordarea primului ajutor si protectia mediului.
In perioada 18-25 martie 2018, a avut loc in Bucak-Burdur, Turcia, a doua intalnire de proiect, schimb de elevi de termen scurt la care participa cate patru elevi si 2 profesori din toate scolile partenere. Aici, s-au desfasurat o serie de activitati, conform programului stabilit de catre scoala gazda din Turcia, coordonator prof. Glsen Topu.
In prima zi, participantii si-au prezentat tara si scolile de provenienta si au participat la un curs de orientare turistica. Au urmat vizitarea scolii gazda si intalnirea cu oficialitatile scolii si localitatii. Zilele urmatoare s-au desfasurat activitati specifice proiectului precum: concurs pentru selectarea logo-ului proiectului, de biciclete, plantare de pomi, festivalul zmeelor precum si vizitarea obiectivelor turistice din zona.
"Activitatile derulate in cadrul proiectului vor conduce la cresterea interesului pentru a face sport si a fi activ si vor oferi cadrelor didactice si scolilor implicate in proiect noi cunostinte si experiente pentru imbunatatirea metodelor de predare si invatare. De asemenea, imbunatatirea abilitatilor personale interculturale si lingvistice pentru a facilita comunicarea transfrontaliera, promovarea si sensibilizarea cu privire la o invatare europeana pe tot parcursul vietii sunt obiective vizate de proiectul "Healthy life is happy life", a declarat directorul institusiei scolare din Ciocirlia, prof. Florica Nicolae.
Ajutor pentru masa de Paste
Referindu-ne la administratia publica locala a comunei Ciocirlia, aceasta a pregatit pentru persoanele varstnice din comuna, 600 de pachete ce contin alimente pentru masa de Paste. Aceste pachete-cadou au fost achizitionate cu fonduri de la bugetul local ce au fost aprobate prin Hotarare de Consiliu Local.

Album foto

 • Articole din editia din data de Martie 2018

 • Healthy life is happy life, - Un nou proiect Erasmus Plus pentru Scoala Ciocirlia

  Educatie
 • Povestea regelui Dapyx

  Educatie
 • Educatie
 • "Noi toti, suntem Romania"!

  Educatie
 • Edilul Mariana Gaju a participat la Sesiunea Plenara a Comitetului European al Regiunilor la Bruxelles

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • Burse de merit pentru elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna

  Educatie
 • Toamna sosește cu premii în municipiul Medgidia

  Educatie
 • Școala din Vulturu – dovada că și în mediul rural se poate studia la standarde înalte

  Educatie
 • Cursuri de canto și dansuri populare pentru copiii din Amzacea

  Educatie
 • Cristian Ștefan Avram, elevul care a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, premiat de Primăria Municipiului Medgidia

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771