Licitatii pentru proiectele orasului Negru Voda

Mai 2018, Mirela Ionita

Administratie locala

Pentru orasul Negru Voda, administratia locala are trei proiecte aflate in faza de licitatie. Aceste trei proiecte au in vedere dezvoltarea orasului din punct de vedere infrastructural si cultural si au menirea de a le o feri locuitorilor acestui oras conditii mult mai bune de trai.

Edilul orasului Negru Voda, Petre Urziceanu a declarat pentru publicatia Graiul Dobrogei faptul ca pe data de 3 iulie va fi desemnat castigatorul pentru executarea lucrarii privind proiectul de modernizare a caminului cultural din localitatea Darabani, oras Negru Voda.
Termenul limita de depunere a ofertelor pe SEAP a fost 5 martie 2018, iar pana la aceasta data trei societati s-au inscris la licitatie. Potrivit conducerii administratiei publice locale Negru Voda, lucrarea a mai fost scoasa la licitatie in iulie 2017, insa nu s-a inscris nicio societate.
Proiectul ce vizeaza reabilitarea, modernizarea, extinderea si dotarea caminului cultural Darabani, oras Negru Voda a fost aprobat si finantat de catre Compania Nationala de Investitii (CNI), prin subprogramul "Asezaminte Culturale". Valoarea proiectului este de 938.793,00 lei fara TVA.
Cladirea caminul cultural din localitatea Darabani, cu o suprafata construita de aproximativ 400 metri patrati, ce dateaza din anul 1950, se afla intr-o avansata stare de degradare, iar din aceasta cauza, cladirea va fi refacuta in totalitate. Dupa executarea lucrarilor de reabilitare, caminul va fi recompartimentat si va beneficia de toate dorarile necesare pentru a fi functional.
Un alt proiect aflat in faza de licitatie pentru desemnarea executantului are in vedere reabilitarea si modernizarea prin asfaltare a strazilor din orasul Negru Voda cat si construirea acceselor pietonale si auto catre gospodarii; proiect din cadrul programului "Interreg Va Romania Bulgaria 2014-2020". Prin proiectul "Cresterea accesibilitatii la reteaua TEN-T in aria transfrontaliera Negru-Voda General Tohevo", 17,58 km de drumuri se vor moderniza in orasul Negru Voda, se va achizitiona un utilaj multifunctional in vederea imbunatatirii accesului la infrastructura de transport in zonele de frontiera, facilitand totodata si mobilitatea bunurilor si persoanelor.
In ceea ce priveste proiectul "Amenajare Spatii Verzi in Orasul Negru Voda" ce vizeaza amplasarea a doua parcuri pe suprafata a patru loturi de teren; investitie cu o valoare de 650.000 de euro a carui proiect tehnic a fost aprobat prin Programul Operational Regional 2014-2020, vineri 11 mai 2018, s-a publicat aceasta lucrare pe SCIAP pentru a desemna executantul acestei investitii. Edilul orasului Negru Voda, Petre Urziceanu a mentionat ca in luna septembrie a acestui an va fi desemnat castigatorul licitatiei.
Prioritatile de investitie ale proiectului "Amenajare Spatii Verzi in Orasul Negru Voda" sunt: realizarea de actiuni destinate imbunatatirii mediului urban, revitalizarea oraselor, regenerarii si decontaminarii terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluarii aerului si promovarii masurilor de reducere a zgomotului.

Articole din editia din data de Mai 2018

 • Proiect nou pentru infrastructura educationala a comunei Gradina

  Administratie locala
 • Infrastructura rutiera din comuna Cerchezu, prioritatea administratiei locale

  Administratie locala
 • Festivalul Folcloric al Prieteniei si al Diversitatii Culturale -Ethnos Dobrogea International - Silistea, Editia a II-a

  Administratie locala
 • 9 mai - zi importanta pentru romani, celebrata la Medgidia

  Administratie locala
 • Sarbatoarea florii de salcam - comuna Pestera

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Pregătiri pentru începerea anului școlar în Fântânele. Tablete pentru toți copiii

  Administratie locala
 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771