"Fiii Satului" sarbatoare cu traditie in comuna Amzacea

Mai 2018, Mirela Ionita

Administratie locala

Asa cum ii spune si numele, sarbatoarea sateasca "Fiii Satului" aduce laolalta locuitori actuali ai comunei Amzacea dar si fosti locuitori care au crescut aici si vin sa-si revada bunicii, rudele, familiile, dar si meleagurile unde au copilarit.

Administratia locala din comuna Amzacea, in frunte cu edilul Constantin Radu incearca sa pastreze cu sfintenie, sarbatoarea "Fiii satului", ce dateaza in aceasta comuna din anul 2001, anul in care a fost investit pentru prima data in functie actualul primar al comunei Amzacea.
De 1 Mai, in zona de padure dintre comuna Amzacea si Pecineaga, gratarele au fost incinse, asa cum obisnuiesc romanii sa petreaca de Ziua Mondiala a Muncii, iar in cinstea sarbatorii "Fiii Satului", Primaria si Consiliul Local Amzacea au invitat o formatie locala care i-a incantat pe toti cei prezenti la petrecerea din aer liber. Pentru ca in ziua de 1 mai toata comuna Amzacea sarbatoreste "Fiii Satului", dar si cei din localitatile invecinate participa, in acest an 800 de persoane au fost prezente la aceasta sarbatoare.
Aceasta zi speciala pentru toti locuitorii comunei Amzacea reflecta armonia si unitatea culturii interetnice bazate pe respectul reciproc dat de cunoasterea traditiilor, a elementelor de cultura si civilizatie specifice fiecarei etnii prezente in comuna.
In alta ordine de idei, in ceea ce priveste proiectele finantate de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurior Europene prin Programul National de Dezvoltare Locala 2, edilul comunei Amzacea, Constantin Radu a mentionat ca a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice proiectul "Infiintare sistem de canalizare menajera, localitatea Amzacea" si ca se lucreaza la documentatia proiectului "Asfaltare strazi in comuna Amzacea, judetul Constanta" pentru a publica pe SICAP lucrarea.
De asemenea, conducerea Primariei comunei Amzacea a mai adaugat ca pe strada Principala s-au montat borduri si urmeaza sa se planteze flori pentru a infrumuseta localitatea si ca se continua curatenia de primavara.

Articole din editia din data de Mai 2018

 • Proiect nou pentru infrastructura educationala a comunei Gradina

  Administratie locala
 • Infrastructura rutiera din comuna Cerchezu, prioritatea administratiei locale

  Administratie locala
 • Festivalul Folcloric al Prieteniei si al Diversitatii Culturale -Ethnos Dobrogea International - Silistea, Editia a II-a

  Administratie locala
 • 9 mai - zi importanta pentru romani, celebrata la Medgidia

  Administratie locala
 • Sarbatoarea florii de salcam - comuna Pestera

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771