Romania, prin comuna Tuzla, partenera cu Turcia sub Protocolul "Arta si Cultura Universala"

Aprilie 2018, Mirela Ionita

Social

Prin compartimentul de specialitate Centrul pentru Tineret "Ion Creanga", Primaria si Consiliul Local Tuzla sustin viata culturala si investesc in educatia tinerilor, a copiilor si sunt interesati si de persoanele adulte si chiar de cele cu o varsta mai inaintata pe care le indeamna sa faca cursuri profesionale prin proiectul demarat: "Cresterea competitivitatii prin perfectionare, viziune si educatie".

Ultima perioada de activitate a Centrului pentru Tineret Tuzla a fost la fel de intensa, prin desfasurarea cursurilor de arta si stiinta pentru copii si tineri, limba engleza, dezvoltare personala, canto, chitara, dans. Primaria Tuzla si Consiliul Local Tuzla prin compartimentul de specialitate - Centrul Pentru Tineret "Ion Creanga", a lansat doua productii artistice, organizand un prim eveniment din seria de manifestari dedicate Zilei Monumentelor: corul copiilor - "MiniSong Stratonis" si "WhiteGipsy's Stratonis" - orchestra de muzicieni consacrati, membri ai asociatiei Stratonis care au dorit sa faca parte din echipa Centrului pentru Tineret Tuzla.
Astfel Centrul pentru Tineret "Ion Creanga" a reusit cu aceste noi productii sa aiba o gama variata de spectacole. Prin Asociatia Stratonis, centrul are formatie de rock "Stratonis Nights Rock", Cenaclul Stratonis "White Gipsy" cu muzica balcanica, jazz, latino, grupul format din artisti de muzica populara si corala colaboratoare.
Toate aceste activitati, lansarea grupului de chitaristi si cor "MiniSong Stratonis" si mini orchestra "WhiteGipsy's", cursurile, continuarea si in 2018 a Proiectul "Tuzla Living"; au facut ca Centrul pentru Tineret Tuzla sa fie ales pentru proiecte la nivel national si international.
Asociatia Stratonis a numit in urma cu un an, ca director pe educatie pe Meral Gemil care se ocupa de activitati pentru copii si tineri, atat la nivel national cat si international. Pe 20 aprilie 2018, Asociatia Stratonis a pornit intr-o delegatie la invitatia primita de la director general la scoala ZŘbeyde Hanım Ilkokulu.
Scopul principal al vizitei in Turcia, a fost intalnirea celor doua echipe partenere din Romania si Turcia si semnarea Protocolului "Arta si Cultura Universala". Mebrii echipei din Romania-Tuzla implicati in acest proiect sunt: Meral Gemil, George Damian, Roxana Fraico, Resit Figan; Centrul Pentru Tineret "Ion Creanga", Asociatia Stratonis, Primaria Tuzla, intr-un intreg. Domnul Menderes ▄stŘn, director general la ZŘbeyde Hanım Ilkokulu, a dorit ca semnarea acestui protocol sa aiba loc la Festivitatea din 23 Aprilie, data in care este sarbatorita "Ziua Copilului" in Turcia.

Articole din editia din data de Aprilie 2018

 • Comuna Silistea reprezentata la Festivalul International al Copiilor Corlu Turcia

  Social
 • DAPYX 2018, cel mai mare Festival de gen din Estul Europei

  Social
 • Titlu: Filmul "Scurtcircuit" - un film realizat dupa intamplari reale - difuzat la Tuzla

  Social
 • Romania, prin comuna Tuzla, partenera cu Turcia sub Protocolul "Arta si Cultura Universala"

  Social
 • Comuna Ostrov se mandreste cu rezultatele deosebite ale elevilor de la Liceul Regele Carol I

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Prim─âria municipiului Medgidia marcheaz─â Ziua Universal─â a Iei Rom├óne╚Öti

  Social
 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Sili╚Ötea au primit semin╚Ťe ╚Öi r─âsaduri pentru ├«nfiin╚Ťarea gr─âdinilor

  Social
 • Ziua Interna┼úional─â a Familiei marcat─â la Cump─âna

  Social
 • Sprijin pentru locuitorii din comuna Dobromir, cu ocazia S─ârb─âtorilor Pascale

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771