Petrecere campeneasca pentru sarbatoarea sateasca "Ziua Comunei Oltina"

Aprilie 2018, Adrian Nicarel

Administratie locala

Locuitorii comunei Oltina, ca o traditie, sarbatoresc Ziua Comunei in data de 23 aprilie, de Sfantul Gheorghe, atunci cand aceasta data nu este in post. Pentru ca anul acesta 23 aprilie 2018 a fost luni, autoritatile locale au decis ca sarbatoarea sateasca Ziua Comunei Oltina, sau "Zborul" asa cum este intitulata popular, sa aiba loc cu o zi inainte de data obisnuita.

Duminica, 22 aprilie, cei pentru care s-a organizat aceasta sarbatoare, locuitorii comunei Oltina, au avut parte de un spectacol artistic deosebit. Artisti consacrati sau artisti locali, toti au contribuit la programul special pregatit pentru sarbatoarea sateasca "Ziua Comunei".
De ziua comunei Oltina, artistii pe care locuitorii i-au vazut la televizor, au fost in fata lor si au cantat special pentru ei. Solisti de muzica populara precum Mihaela Valcea, Angela Saftoiu, Ion Amititeloaiei, dar si fiica satului Ionelia Lefterica au incantat publicul prezent la sarbatoarea comunei Oltina.
Petrecerea campeneaca a avut loc pe terenul de fotbal, unde in deschiderea programului artistic, echipa comunei sarbatorite "Sport Prim Oltina" a jucat incepand cu ora 11:00 impotriva echipei "Avantul Comana". In cadrul programului artistic Ionelia Lefterica a avut alaturi o trupa de dansuri populare din localitatea Valul lui Traian, formata din dansatori cu varste pana in 12 ani. De asemenea, i-a incantat pe cei prezenti cu un program deosebit de bun de dans popular traditional Ansamblu folcloric "Mugurelul" din Cernavoda.
Locuitorii comunei Oltina, prezenti in numar mare la sarbatoare, s-au bucurat de programul artistic pana spre seara, iar dupa ora 18:00 oamenii au ramas sa ciocneasca un pahar de vin si sa guste din micii oferiti din parte primarului comunei, Gheorghe Chirciu.
Edilul comunei Oltina a mentionat faptul ca au petrecut modest dar frumos. Pentru sarbatoarea sateasca Ziua Comunei Oltina, s-au cheltuit aproximativ 5000 lei de la bugetul local, bani alocati prin hotarare de Consiliul Local.
In comuna Oltina este sarbatoare in data de 23 aprilie, deoarece este slavit Sfantul Mare Mucenic Gheorghe si se praznuieste hramul bisericii din localitatea Oltina. Luni, pe 23 aprilie 2018, preotul protopop Closca Marin a organizat slujba inchinata Sfantul Mucenic Gheorghe, ocrotitorul comunei Oltina, dar si agapa crestina, pentru care a contribuit cu bucate si edilul Gheorghe Chirciu.
Proiecte pentru dezvoltarea comunei
In ceea ce priveste proiectele comunei Oltina, conducerea administratiei locale Oltina ne-a informat ca trei lucrari importante au fost publicate in SEAP. A fost publicata lucrarea privind realizarea sistemului de canalizare pentru desemnarea executantului lucrarii, iar pentru faza de intocmire a proiectului tehnic s-au publicat doua lucrari finantate prin PNDL: construire de podete in localitatea Oltina si reabilitare sistem de alimentare cu apa in Razoarele. Urmeaza depunerea ofertelor.


Album foto

 • Articole din editia din data de Aprilie 2018

 • Comuna Silistea reprezentata la Festivalul International al Copiilor Corlu Turcia

  Administratie locala
 • DAPYX 2018, cel mai mare Festival de gen din Estul Europei

  Administratie locala
 • Titlu: Filmul "Scurtcircuit" - un film realizat dupa intamplari reale - difuzat la Tuzla

  Administratie locala
 • Romania, prin comuna Tuzla, partenera cu Turcia sub Protocolul "Arta si Cultura Universala"

  Administratie locala
 • Comuna Ostrov se mandreste cu rezultatele deosebite ale elevilor de la Liceul Regele Carol I

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Punct sanitar redeschis în Ciobănița

  Administratie locala
 • Fonduri europene pentru extinderea rețelei de canalizare din Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Înființare substație de ambulanță în Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Proiect integrat pentru dezvoltarea comunei Istria

  Administratie locala
 • Proiect de modernizare a drumurilor din Lumina, finalizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771